seat leon orta göğüsteki menfezler hava üflemiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ouzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2014 tdi leon aracımda yalnızca direksiyon sol tarafında ki menfezden sıcak, diğer taraflardan soğuk üflemesi şikayeti ile yaklaşık 10 gün önce klimacıya götürdüm. Klima en yüksek ayarda sıcak olacak şekilde açık olduğu halde yinede en soldan sağ tarafa doğru gittikçe soğuyarak üfleme yapıyordu. Ben yönlendirme motorları arızalı olabilir diye düşünürken cihaza bağlandığında orda sorun tespit edilmediği için direk petek değişimine gittik. Sıvıları değişti, boru ve tesisatın içi temizlendi.. Yaklaşık 10 gündür hem sıcak hemde soğuk ayarlarında deneyerek kullanıp gözlemledim. Meğer üfleme kuvveti bile azalmış zaman içinde... Bunu değişimden sonra net fark ettim. Soğutması ve ısıtması şuan her zamankinden çok daha güçlü. Aracın içi bir süre sonra deyim yerindeyse fırın gibi oluyor. Bu sizde bir fikir oluştururmu bilemiyorum tabi.
Fiyat konusunda piyasa araştırması yaptığım pek söylenemez fakat zaten 2 ayrı yer ile görüşmüştüm telefonda. Birisi 6.000 TL ücret karşılığında yalnızca petek değişimi yaptığını, tesisat temizligini benim yaptırdıktan sonra oraya gitmem gerektiğini ve peteği o şekilde değiştirebileceklerini söyledi. Bir diğeri de petek değişimi + tesisat temizliği ve sıvı (kırmızı antifiriz) değişimi ile 6500 TL ücret sitedi. Bende oraya yaptırdım. Yaklaşık 2-2.5 saat sürdü diyebilirim.
Bende ki durum buydu ve bu şekilde halletmiş oldum. İşlem süresi, fiyatı ve memnunuyet durumu budur.
Belki 10 gün kısa bir süre olabilir fakat olur da ileride farklı bir durum gelişirse aynı başlıktan bilgi geçmeye çalışırım.
İyi günler dilerim.

39,109Konu
763,805Mesajlar
21,847Kullanıcılar
fatih5534Son üye
Geri
Üst Alt