Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Bakım parçaları

hmaktas

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Mar 2022
Mesajlar
3
Merhaba arkadaşlar,
2020 model Arona 1.0 EcoTSI Xcellence DSG aracım var. Aracımın garantisi geçen ay doldu, bu ay bakım için servisle görüştüm yüksek fiyat istediler. Dışardan yaptırmak istiyorum malzemeyi kendi temin eden ustalar ısrarla kendi ürünlerini kullanmak istiyor bende malzeme alırsam yapacağını söyleyen bir usta buldum, ancak yağ ve filtrede servisin kullandığı malzemeleri bulamadım. Yağ için "Castrol EDGE Professional LL IV FE 0W-20" bilgisini buldum ancak teyid edemedim. Filtreler hakkında hiçbir yerde bilgi yok. Yardımcı olabilecek birisi varmı?
 
Merhaba yağı bulmanız biraz zor. Servise özel ellerindeki. Aslında professional yağa ihtiyacınız da yok açıkcası. Senede 15000 km yol yapmıyorsanız mantık olarak LL kodlu olana da ihtiyaç yok. LL Kodlu olanın farkı uzun kilometreler dayanması. Daha önce yetkili serviste bakım yaptırdıysanız bakım sonunda kullanılan ürün ve ücretlerin yazdığı kağıtta her kullanılan ürünün OEM numarası yazar. O numarayı google da aratırsanız direk olarak ürünü bulabilirsiniz.
 
Ben aracımın bakımını yetkili serviste yaptırmama rağmen polen filtresini orada değiştirtmiyorum, kendim değiştiriyorum. Bunun için de Mann filtre katalog sayfasından aracımın oem parça kodlarına ulaşabiliyorum. İster Mann ürünü takın ister farklı marka dediğim sitede filtreler için parça kodlarına ulaşabilirsiniz. Servisin daha önceden taktığı ve bir sonraki bakımda çıkarttığı filtrelerden de teyit ettim birebir tutuyor. Ayrıca serviste polen için ekstra para ödemezseniz düz beyaz filtre takılıyor. Ben o filtreyi beğenmediğim için orada düz beyaza vereceğim paraya Mann Biofunctional polen takıyorum bunu da ek bilgi olarak vereyim. Dediğim siteye baktığınızda hepsini görebileceksiniz.
 
Bulunduğunuz ilde yetkili servis varsa ruhsatı götürmeden bile aracın plakasını söyleyerek parca alabilir veye telefonla fiyatını sorabilirsiniz.Bende parçaları yetkili servisten alıyorum.Piyasa tamircileri parça bulundurarak sizden parça parası kazanmak istiyor.en iyisi parçaları görerek almak.Perşenbe günü servisten 2017 ibiza yağ filitresi aldım.Ruhsatı getirmeden plaka sorgulayarak parça alabileceğimi söylediler.Yağ filitresi Türkiye yapımı 177tl yağımı Castrolün kendi sayfasında nereden alabilirim kısmında satış siteleri ve yetkili bayiler çıkıyor bilginiz olsun.Fakat bir arkadaş mann ın sitesini yazmış bana mantıklı geldi .Birdaha filitrelerimi bende bu siteten almayı düşünüyorum.Zira servisle piyasa arasında bir filtrede 45tl fiyat farkı var servis çok pahalanmış.
 
Aracın ruhsatında üretim yılı (2020), tipi (KJ) ve Gücü (85 kW - 115 hp) yazıyor ancak motor tipi yazmıyor, şasi no sorgulamada da araç model bilgisi (ZZZKJZ) ve Araç Kodu (LR135934) çıktı. Bu bilgilerle internetten bir şey bakılmıyor. Castrolun sitesine giriyorum 4 seçenek çıkıyor;
  1. KJ7 (2018-2020) - Arona 1.0 EcoTSI (85 kW)
  2. KJ7 (2020- ) - Arona 1.0 EcoTSI (85 kW)
  3. KJ7 (2018-2020) - Arona 1.0 EcoTSI (85 kW) PF
  4. KJ7 (2020- ) - Arona 1.0 EcoTSI (85 kW) PF
PF nedir? model başlama bitiş yılları nerden öğrenilir bilmiyorum.

Burdaki 4 seçeneğe göre farklı numaralı 2 tip yağ kullanılıyor.
  1. Castrol EDGE Professional Longlife III 5W-30
  2. Castrol EDGE Professional LL IV FE 0W-20
Viskozite değerleri farklı olunca birini alayım diyemiyorum.

Birde motor tipleri kodları var. Filtre içinde onlar gerekli;
  1. CHZL
  2. CHZJ
  3. DKJA
onlarda ne ruhsatta ne şasi no aratmasında nede firma kataloğunda yazmıyor. Bu iş bu kadar karmaşık olmamalı. Sizin dediğiniz gibi eski değişimden OEM bakacam yada artık bu senede götüreceğiz servise ama detaylı bilgi alacağım servisten.
Merhaba yağı bulmanız biraz zor. Servise özel ellerindeki. Aslında professional yağa ihtiyacınız da yok açıkcası. Senede 15000 km yol yapmıyorsanız mantık olarak LL kodlu olana da ihtiyaç yok. LL Kodlu olanın farkı uzun kilometreler dayanması. Daha önce yetkili serviste bakım yaptırdıysanız bakım sonunda kullanılan ürün ve ücretlerin yazdığı kağıtta her kullanılan ürünün OEM numarası yazar. O numarayı google da aratırsanız direk olarak ürünü bulabilirsiniz.
 
Bizim serviste 5-30 konuyor diye biliyorum. 0-20 yağ Türkiye şartlarında pek tercih edilmiyor. 0-20 yağ soğuk bölgeler için daha uygun bir yağ.
 
Leon, İbiza ve Ateca 'nın 5w-30 yağ kullandığını biliyorum. Arkadaşın da dediği gibi iklim koşullarına göre viskozite farkı var.
 
@VARG 'ın önerisini denedim çok kolay oldu, benim gibi başka arayanlara yardımcı olması için geçen senenin bakım evrağının resmini paylaşıyorum. Parça kodlarından contaya kadar herseyi buldum. Yağ geçen sene 0w-30 muş ancak bu sene 0w-20 ve başka marka koyuyorlar. Ben geçen seneki ürünü (Shell Helix Ultra ECT C2-C3 0W-30 Tam Sentetik Motor Yağı 5 L ) aldım. Pro serisi bulamadım sanırım sadece servislerde bulunuyormuş. filtreleri mann marka aldım ancak polen filtresinin karbonlusunu bulamadığım için filtron marka aldım.
  1. (Shell Helix Ultra ECT C2-C3 0W-30 Tam Sentetik Motor Yağı 5 L
  2. N90288901 Karter Tapası ve Pulu
  3. Filtron K 1388A Polen Fıltresı
  4. Mann C22035 Hava Filtresi 04C129620A UPC22035MANN
  5. Mann W 712/95 Yağ Filtresi 04E115561H
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2022-03-25 at 15.36.01.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-25 at 15.36.01.jpeg
    71.9 KB · Görüntüleme: 21
  • Beğen
Reaksiyonlar: VARG
Geri
Üst Alt