Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Sabahları geç çalışma sorunu ( Videolu )

Niyazi92

Kayıtlı Üye

Merhaba arkadaşlar Problemim şu
Sabahları veya araç sabahtan akşama kadar yatınca (7-8 saat ) ilk çalıştırmada geç patlama olması.
videoyu izleyip yorum yapmanızı rica ederim Bence marşı tam basıyor ama çalışmıyor.
Acaba mazot geri mi kaçıyor. Çekvalf ile düzelmedi .
NOT: HİÇBİR ARIZA LAMBASI YANMIYOR VE CİHAZDA ÇIKMIYOR
ısıtma bujisi olabilir mi ?

Problem aküdür . Bende aynısı oluyor ustaya gittim sadece wag grubuna bakıyor sıradan bi usta değil . Dedi sabah ilk marşı yaparken takviye yap eğer tek seferde çalışırsa aküdür. Eğer akü değilse ya marş dinamosu ya da mazot pompası. Ama takviye yapınca hemen çalıştı sorun olmadı yani sorun aküymüş . Havalarda soğudu amg akülerde ömrünü tamamlıyor 5-6 yılda

Sorun için çözüm bulursan paylaşırsan sevinirim . Ben akü takviyesi yaptığımda çalıştı ama iki gün sonra tekrar çalıştırmak isterken yine oldu

İyi geceler iki gündür hava oldukça soğuk . Aracı çalıştırırken kontağı açtım sivrisinek sesi gibi bir ses geldi ve bitti yaklaşık 20 saniye sürdü sonra marşa bastım tek seferde aldı sende deneye bilirsin ?

Bende de aynı sorun oluyor aküm yeni 1 senelik İlk marsta almıyor gaza bastığımda calısıyor sorun neden anlamadım tahminim benzin pompası olabilir diye düşündüm

Araç üzerinde gelen aküler yaklaşık 5-6 sene kullanım imkanı tanıyor fakat bir kere değişim yapıldıktan sonra yenilenen akü 2-3 sene kullanılabiliyor. İmkan varsa ilk önce aküyü kontrol ettirmenizi öneririm çünkü vag grubu araçlarda akünün voltaj kaybını çalıştırma esnasında farketmek biraz güç. Diğer araçlarda marş süresinin uzamasına istinaden akünün zayıfladığını anlayabilirsiniz ama vag grubunda marş basarken bir gün bi bakmışsınız sadece rölenin tık sesini duyuyorsunuz. Belli voltajın altında marş dinamosunu hiç hareket ettirmez. Bunun önüne geçmek ya da sürprizle karşılaşmamak için yaptırabiliyorsanız akü sıvılarını da kontrol ettirin mutlaka.
Eğer aküyle ilgili bi sıkıntı yoksa (takviyede ya da yeni aküde çalışıyorsa) yine bi oto elektrikçide (ya da kendi voltmetreniz var ise) aracı çalıştırıp rölantideyken akü kutup başlarını çıkarıp şarj için gerekli voltajın gelip gelmediğini kontrol edin. Böylelikle problemli yere daha çabuk ulaşırsınız.

Merhaba arkadaşlar Problemim şu
Sabahları veya araç sabahtan akşama kadar yatınca (7-8 saat ) ilk çalıştırmada geç patlama olması.
videoyu izleyip yorum yapmanızı rica ederim Bence marşı tam basıyor ama çalışmıyor.
Acaba mazot geri mi kaçıyor. Çekvalf ile düzelmedi .
NOT: HİÇBİR ARIZA LAMBASI YANMIYOR VE CİHAZDA ÇIKMIYOR
ısıtma bujisi olabilir mi ?
Hocam tekrardan selamlar

Videoyu şimdi izleyebildim, anladığım kadarıyla senin sorunun akü ya da şarj dinamosuyla ilgili bi sorun değil.
İyi geceler iki gündür hava oldukça soğuk . Aracı çalıştırırken kontağı açtım sivrisinek sesi gibi bir ses geldi ve bitti yaklaşık 20 saniye sürdü sonra marşa bastım tek seferde aldı sende deneye bilirsin ?
Emre abinin de bahsettiği gibi kontak açık şekilde ses kesilene kadar bekleyip tek marşta çalışıyorsa yakıt sisteminde sıkıntı olabilir. Kontak açtığınızda gelen seslerden birisi yakıt pompasından gelir ve bahsedilen gibi 20 saniye kadar sonra durur. Kızdırma bujilerinde sorun olması durumunda mutlaka ikaz vereceği kanısındayım ya da araça bilgisayarla bağlanıldığında durumu gözükebilir.

Arkadaşlar sorunun bakım sırasında orijinal olmayan mazot filtresi kullanımı ya da mazot filtresi haznesi kaynaklı . Türkiye geneli wag grubu araçlara bakan tanınmış ustaya ulaştım onun verdiği bilgi itibariyle size bilgi aktarıyorum

Arkadaşlar sorunun bakım sırasında orijinal olmayan mazot filtresi kullanımı ya da mazot filtresi haznesi kaynaklı . Türkiye geneli wag grubu araçlara bakan tanınmış ustaya ulaştım onun verdiği bilgi itibariyle size bilgi aktarıyorum

Çözümü bulmuş olmana sevindim hocam. İyi noktaya parmak bastın, daha önce bir tanıdığın servise giden Altea XL aracının serviste gerçekleştirilen bakımında mazot filtresinin gerekli tork değerinden fazla sıkılmasına bağlı olarak motor sardırdığını biliyorum, dip not olarak dursun bu bilgi. Bir tane de dizel A3 aracım var, onun bakımlarında mutlaka ustaya bu konuda ses ediyorum. Tekrardan geçmiş olsun.

Geri
Üst Alt