Merhabalar aracımı bu güne kadar stop ederken rolantide beklemedim bir arkadadim bir kaç saniye beklememi söyledi bunun sebebi nedendir acaba bir bilgisi olan var mı ? Şu ana kadar beklemediğim için bir sorun yaratır mı bundan sonra beklersem ?
Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
Arac turbolu galiba? Atmosferik motorlu araclarda buna gerek yoktur ama turbolu araclarda kisa mesafelerde kisa sureli beklemek fayda saglar. uzun yolda ise bu sure birkac dakika rolantide bekleyip stop etme seklinde olursa daha da saglikli olur. Basinc hortumlari, turbonun yaglanmasi, turbonun asiri isinmasi vs vs.. hepsi birkac dakikalik rolanti surecinde normal degerlere gelir ve stop ettiginizde turbo omrune katkisi olur. Erken stop etme olayinda ise turbo ve dahili parcalari daha cabuk asinip maliyetli bir tablo cikarabilir
Peki start-stop'lu araçlarda bu rölantide bekleme işi nasıl olacak?
bende bu dediğinizi merak ediyordum ,aynı soruyu geçende candan mühendislik var onun sayfasında turbo ile ilgili bir video vardı ,sordum start stopun zararı varmı turboya diye eğerki zararlı olacak durumdaysa SS devreye girmez o anda zaten dediPeki start-stop'lu araçlarda bu rölantide bekleme işi nasıl olacak?