Arkadaşlar merhaba. Mart ayında sıfır Ateca 1.5 TSİ xcellence paket aldım. Bir çok donanımın olmasına rağmen maalesef artık opsiyon paketleriyle gelmiyor ülkemize. Öncelikle @a.alpas arkadaşıma çok teşekkür ediyorum donanım ekleme konusunda hem öncü oldu hemde her konuda bana destek verdi. Malum bizim araçlarda ön park sensörü yok, bir önceki aracımdan alıştığım için en büyük eksik buydu benim için. Yurt içinde yaptığım araştırma sonucu İstanbul'da parçaları satan bir firma ile görüşerek parçaları almaya karar verdim. Hazır ön park taktırıyorken otamatik park ve seat soundu eklemek istedim. Bunların parçaları beklerken sağ olsun @a.alpas arkadaşın önerisiyle çinden kör nokta ekipmanlarınıda getirdim. Şehir dışı çıkış yasağı nedeniyle İstanbul firmasının İzmir'de çalıştığı kişi montajı yaptı. Süreç bir hafta sürdü, İstanbul firmasının eksik yollaması nedeniyle parçaların temini için bekledik(şuan ki bilgim olsa kesinlikle kendim temin ederim tüm parçaları, hemde yarı fiyatına). Sonuç olarak birçok ek opsiyon eklenmiş oldu. Otomatik park ve manevra freni çok kullanışlı. Seat sound gerçekten başarılı, kapı hoparlörleri normalde bass ağırlıklı sistem sonunda midd tiz oluyorlar ve bagajdan bass gelmesi sesi ve iç trim sesini çok etkiliyor. Kör nokta güvenlik açısınından gerçekten çok iyi, sadece yolda değil parktan çıkarken hatta kapıyı açarken bile yardımcı oluyor.
@a.alpas arkadaşımla şerit takip ve adaptif hız sabitleyici konularında da düşüncelerimiz var. Onlarıda burdan paylaşırız. Birda kapılar açılmışken 2cm firex ses yalıtımı yaptık, oda çok etkili oldu trim sesine fakat biraz kalın malzeme. Kapı iç plastiklerini zor oturtuyorsun, 1cmliği çok daha iyi olur.
@a.alpas arkadaşımla şerit takip ve adaptif hız sabitleyici konularında da düşüncelerimiz var. Onlarıda burdan paylaşırız. Birda kapılar açılmışken 2cm firex ses yalıtımı yaptık, oda çok etkili oldu trim sesine fakat biraz kalın malzeme. Kapı iç plastiklerini zor oturtuyorsun, 1cmliği çok daha iyi olur.