Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Performanslı kullanım

Batuhan furkan

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Eki 2019
Mesajlar
112
Yaş
24
leon 1.2 Aracı devamlı performanslı kullanmak devir yüksek kullanmak bi sorun oluşturur mu acaba çünkü sık performanslı kullanıyorum aracı ?
 
Bende 2016 1.2 tsi Seat Leon aracı aynı sizin dediğiniz gibi 2 yıl boyunca, yaklaşık 30-40 bin km bu şekilde kullandım. Satarken ekspertiz yaptırdığımda motoru %98 çıkmıştı. Sattığım arkadaşım da aracı kullanımı mı bildiği için şaşırmıştık bu değere.
 
yüksek devirde/baskı altında çalışan parçalar tabii ki çabuk yıpranır. Motor %98 verimle çalışıyor olması iyi durumda olduğu anlamına gelmeyebilir. Örneğin turbo 500.000 Km dayanacakken 150.000 de kırılabilir, yakıt pompası 600.000 km gidecekken 80.000 kmde yanabilir. Şanzıman sert vites geçişlerinden dolayı daha erken sorun çıkarmaya başlayacaktır. Verimliliğinden birşey kaybetmeseniz de ömründen kesinlikle yersiniz. Bu da km yükseldikçe size yüklü masraf çıkarabileceği anlamına gelir. Hiç bir sorun olmaması da mümkün tabii.
 
Anladım çok teşekkür ederim ben bakım zamanında yinede 81 nokta kontrolünğ yaptırayım ne olur ne olmaz
 
leon 1.2 Aracı devamlı performanslı kullanmak devir yüksek kullanmak bi sorun oluşturur mu acaba çünkü sık performanslı kullanıyorum aracı ?

Sürekli yüksek devirde kullanmak erken bakım yapıldığı sürece çok aşırı sorun oluşturmaz ama uzun süreli büyük masraflı hasarlar yaratır
 
kısa zamanda herhangi bir sorun oluşturmama imkanı olduğu gibi uzun vade de sağlam arızalar çıkartabilir en doğrusu ara ara performanslı kullanım olur diye düşünmekteyim
 
Geri
Üst Alt