Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Motoru kapatınca gelen ses

raider

Kayıtlı Üye
1. TDİ cordoba aracımda motor soğukken motoru kapattığımda ön taraftan fan çalışma sesi gibi bir uğultulu ses geliyor. Anahtarı tekrar çevirince ses kesliyor. Genellikle soğuk havalarda oluyor. Bazen anahtarı açsamda ses kesilmiyor 3 - 4 deneme sonrası kesiliyor. Ses sonradan kesilecek mi diye 10 dk yakın bekledim kendiliğinden gitmiyor. Bir elektrikçiye gösterdim motor kaputunun altında sağdaki siyah 6-7 tane hortum giren kutudan olduğunu sorun olmayacağını söyledi ancak benim içim rahat değil. Bu ses bulunduğum bölgeden yüksek bir bölgeye gittiğimdede rolantide dahi geliyor. Bu ses hakkında bilgisi olan varmı? Google da falan araştırdım bulamadım hiç bir şey. Teşekkürler.

Selonoit valfi olabilir.Daha önceki aracımda davul sesi gibi güp,güp ses geliyordu(arac dizel cehevrolet markaydı)servise gittiğimde bir ufak parça taktılar.herhangi arızanın belirtisi olmadığını şöylemişlerdi.Hatta parçayı bir hortumu keserek iki ucuna takmışlar.Bilgi babında yazdım.Araştırmada fayda var.Saygılar. Aklımdayken şunuda belirteyim debriyaja basınca ses dahada artıyordu.

Elektrikçide ondan kaynaklandığını söyledi ancak ben bir sorun olduğunu düşünüyorum. aynı motorlu aracı olan ve bu sesi duyan başka kimse varmı?

Geri
Üst Alt