Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Motor sesi hak

Ridakniris

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba
Aracım 1.2 tsı dsg leon aracı ilk çalıştırdığımda çok sesli çalışıyor aradan bi 20-25 saniye geçtikten sonra normale dönüyor. Sanırım motor ısınana kadar bu sesi çıkarıyor ama yine de bir yazmak istedim.Bu olay normal mi yoksa anormal bir durum var mı ?
Yorumlarınızı almak isterim

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

Arkadaşlar merhaba
Aracım 1.2 tsı dsg leon aracı ilk çalıştırdığımda çok sesli çalışıyor aradan bi 20-25 saniye geçtikten sonra normale dönüyor. Sanırım motor ısınana kadar bu sesi çıkarıyor ama yine de bir yazmak istedim.Bu olay normal mi yoksa anormal bir durum var mı ?
Yorumlarınızı almak isterim

İlk çalışmada normal bir durum fakat motor sıcak iken de yaparsa sıkıntı

DUYURU - SeatClubWorld.Com - Sticker Talep Konusu (ÜCRETSİZ) | SCW - Seat Club World - Seat, Seat Forum Türkiye

İletişim ve sticker için profilim de numaram var isteyen oradan da ulaşabilir

Yok sıcakken herhangi bir extra durum yok bunu sadece ilk çalıştırdığım zaman yapıyor

SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende hem makyajlı kasa mk2 var hemde 2015 fr var Mk2 de sabahları ilk çalıştırmamda 5 ila 10 sn aralığında zincir sesini duyabiliyorum sonra kesiliyor, Ama fr da hiç duymuyorum saliselik mesele o an, ben bunu tüm müşterilerimin araçlarında denedim özellikle eski TSİ lerde oldukça duyuluyor passatta süper b de golfde hep duydum şu sonuca vardım zincir yağın içinde bir tur dönene kadar geliyor sonra kesilir. AMA yeni fr ve TSİ de duymadım henüz

Doğrudur dediğiniz gibi saniyelik olay 10-15 saniye gibi bir şey, evet aracı 1 gün sonra falan çalıştırdığımda oluyor bu ses

Volkwagen, hem kompresör hem de turbo teknolojisini sentezlendiği TSI motorunu ilk kez 2005 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıttı. 1.4 lt'lik TSI motorlar, iki aşırı besleme sisteminin beraberliğinde 170 HP üretiyordu. Günümüzde bu motordan vazgeçilirken, sadece turbo beslemeye sahip 1.4 TSI modellerinde, 122 ve 125 HP olmak üzere iki ayrı güç seyiyesi mevcut. Turbo ve kompressörün beraberliği 160 HP'lik motorda devam ediyor. Başta Golf, Passat ve Jetta olmak üzere çok sayıda VW modelinde kullanılan TSI motorlar, Audi, Seat ve Skoda'da da görev yapıyor. 122 HP'lik versiyon 1500-4000 d/d aralığında 200 Nm'lik tork üretiyor. Downsizing üretim felsefesiyle geliştirilen ve hem kompresör hem de turbo beslemeli olarak, 140 HP, 160 HP ve 170 HP'lik diğer TSI motorlardan farklı olarak, bu kategorinin baz versiyonu 122 HP'lik TSI'da sadece turbo kullanılmaktadır. Volkswagen, bu motoru pazara sunmadan önce yüzbinlerce kilometre süren testler gerçekleştirdi. Bu testlerde motor, dayanıklılığı ve servis ömrü konularında yeterliliğini ispatlayınca seri üretime geçti. Bu motorlar, üstün kaliteli ve uzun ömürlü olacak şekilde üretilmişlerdir. Ancak takdir edersiniz ki kullanılan koşulu ve şekli ile periyodik bakımlarının aksamadan yapılması ortaya oldukça farklı sonuçlar çıkarabilir. Ancak motorun kullanım ömründe; üreticinin kullandığı malzemeden, geliştirdiği teknolojiden çok araç kullanıcısı ön plana çıkıyor. Turbo beslemeli motorların ömrünün uzun kalması için, ilk çalıştırma anında veya motoru kapatmadan önce bir süre rolantide bekletilmesi tavsiye edilmektedir. Bunun haricinde, alınan yakıtın kalitesi, motorun devirli kullanılması ve periyodik bakımlar gibi birçok nokta, motorun ömrünü direkt olarak etkilemektedir. ( makale)

GüZel açıklama dostum teşekkürler

Dizel kadar olan arkadaşlar Kam mili kontrol ettirsinler bende tavsiye :D
ama 10-15 saniye kadar olanlar normaldir bende de oluyor.

ilk 10 saniye normaldir kardeşim, sonrasında duyulursa işte o zaman baktırmak lazım.

Geri
Üst Alt