Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

mazot göstergesi

ouzz

Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar
seat leon 2015 1.6 tdi aracımla 2 gün önce memleketten dönerken 450 km lik bir yol hava da sıcaktı mozot göstergesi 2 diş kalmıştı bende dedim hem depoyu fulleyim hemde ne kadar yakmış hesaplıyım dedim depoyu doldurdum 5-10 metre hareket ettim mazot göstergesinin hala 2 çizgide olduğunu gördüm depo dolu olmasına karşın ful göstermiyordu mazot aldığım firma yetkililerini çağırdım abi bikaç gün öncede aynısı oldu sıcak havalarda şamandıra şişiyor o yüzden olmuştur biraz gidince düzelir dedi iyi dedik yola çıktık düzeleceği yere gösterge 1 çizgiye e düştü eve gelmek üzereyken erişim mesafesi 0 km yakıt alın yazmaya başladı depo dolu olduğu halde sorunu nasıl çözebilirim daha önce başına gelen varmı böyle birşey ve pahalı mı olur çözümü şimdiden teşekkürler

Muhtemelen araç yakıt pompası takıldığını anlamadı, bir benzinliğe girip rica edin pompayı takıp çıkarsınlar sıfırlaması lazım o durumda.

benzinlikte halledebilirler mi şimdi şefim inşallah dediğin gibi olursa çok mutlu olucam

Halledecek birşey yok, sadece benzin alıyormuş gibi pompa takılacak düzgün bir şekilde, ama yakıt almayacaksınız, ya da isterseniz 10 liralık ekleyin, farklılık da olsun :)

Araç yakıt seviyesini sürekli şamandıradan okumaz, Yakıt doldurulduktan sonra hesaplayarak gidiyor, şamandırayı okumuyor pek. Yakıt alındığında tekrar şamandıradan okumasını sağlıyor, siz de o şekilde kandıracaksınız aracı. Sürekli şamandıradan okursa yokuş inip çıkarken benzin göstergesinin de sürekli inip çıkması lazım, onun yerine bir kere okuyup sonra harcadığı yakıt miktarını eksilterek benzin göstergesinde ne göstericeğine ve menzil vb hesapları nasıl yapacağına karar veriyor.

şefim düzelmedi yaa bugün gittim anlattım pompacıya hatta bi 20 tl lik de mazot aldım yine aynıaracı çalıştırınca erişim mesafesi 0 km yakıt alınız yazıyor depoda belki 800 km yol gidecek mazot var

Geri
Üst Alt