Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Marş motoru zorlanması

successfull

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ocak 2020
Mesajlar
2
Yaş
43
Herkeze merhaba.
Aracım tek marşta çalışıyordu son aylarda kışa girerken bir sorun başladı . sabahları ilk basma anında marş motoru harekete geçiyor gibi oluyor anında yavaşlıyor duracak gibi oluyor. elektrikler çöküyor teyp falan hafızasını siliyor, ağır ağır dönüyor gibi yapıp hızlanıyor. yada duruyor. kontağı kapatıp tekrar açtığımda şak diye marş alıyor sorusuz.
Her sabah ilk marş işe yaramıyor,ama ikinci marşta hemen marş alıyor. akü değişti, marş motoru sökülüp bakımı yapıldı. motor yağı değişti. sorun aynı araç 1998 seat ibiza 1.6i aee motor. sizce sorun nedir. bu arada aracı kontağı çevirmeden yokuş aşağı vurdurma hareketi yapınca motor bir tur dönse bile artık marşa basınca hemen çalişıyor. sadece sabahları ilk marşta marş motoru zorlanıyor.?
 
Marş motorunda ve aküde sorun yoksa büyük ihtimal ateşleme kablolarında problem olabilir.
Değiştirmeden önce üstünden geçen akımı elektrikçiler ölçebilir.
 
Üstteki notu yazdıktan sonra düşündüm de ateşleme kablolarından düşük akım geçse bile marş motorunun çalışmasına etki etmez.
Marş motorunun bakımı yapıldı demişsin ama kuvvetle muhtemel sorun yine onda gibi görünüyor.
Çıkma bir marş motoruyla deneme ihtimalin varsa dene derim.
 
Marş motorunda olsa herzaman aynı arızayı yapmaz mı?
Mesela ilk marşta sıkışma yapıyor gibi ağır devir dönüyor zorlamamak için bırakıyorum. 2. Basışta şak diye çalışıyor motor.
Ben kablolamaları elden geçirip çaplarını ve kontak noktalatını gözden geçirtmeyi düşünüyorum.
Bi ara kalın yağ koymuştum acaba küçük yağlama kanalları tıkanmış sa motor ilk devirde yapışık mı kalıypr diye düşündüm.
 
Geri
Üst Alt