Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon 1.6 TDI Yakıt Tüketimi

kabacem

Kayıtlı Üye
Leonumu daha yeni aldım ve İstanbul trafiğinde aracım sanki fazla yakıyor, büyük oranla Kadıköy - Çekmeköy - Ümraniye üçgeninde kullanıyorum ve önceden 2017 Opel Astra 1.6 CDTi aracım vardı onun ortalama yakıt tüketimi 6.8 idi. Ayrıyetten Leonum 2018 3. ayında trafiğe çıkmış ama henüz hiç bakım görmemiş.

WhatsApp Image 2019-10-02 at 16.37.54.jpeg

Opel Astra aracınızın ortalama tüketimi 6.8 lt demişsiniz zaten. Arada 0.2 litre fark var. O fark hesap hataları, araç ağırlıkları, kullanım tarzı, hava koşulları, trafik gibi daha birçok etkene bağlı olarak oluşması bence normaldir. Birebir tutması sadece tesadüf olurdu bence.

Yok hayır oyüzden değil aynı araca olan birkaç arkadaşımla konuştum ortalama 6.0 - 6.5 arası yaktıklarını söylediler bu nedenle kafa takıldı.

Henüz hiç bakım görmemiş demişsiniz. Yağını, hava filtresini falan kontrol ettiniz ya da ettirdiniz mi? Belki bakımdan sonra düşme olur. Kullanımına alıştıkça da değişeceğine inanıyorum tüketimin. Tüketim kıyaslamalarını biraz uzun vadede yapın bence.

Yağ, hava filtresi vs daha kontrol ettiremedim henüz en yakın zamanda servise götürücem, teşekkür ederim bilgiler için.

Leonumu daha yeni aldım ve İstanbul trafiğinde aracım sanki fazla yakıyor, büyük oranla Kadıköy - Çekmeköy - Ümraniye üçgeninde kullanıyorum ve önceden 2017 Opel Astra 1.6 CDTi aracım vardı onun ortalama yakıt tüketimi 6.8 idi. Ayrıyetten Leonum 2018 3. ayında trafiğe çıkmış ama henüz hiç bakım görmemiş.

Ekli dosyayı görüntüle 20296

Merhaba sizin araca alışma evreniz var daha aracınızda ani hızlanma ve frenleme yaparsanız yakıt tüketimi artış gösterir mümkün olduğu kadar frenleme için ayağınızı gazdan çekerek yapın ve araç dinamik sürüşü zamanla alışırsınız o zaman da daha az yakar aracınız
Benim aynı yolda eşim ile kullanımda 1lt fark oluyor

•Sticker isteği için özelden mesaj yazınız

Geri
Üst Alt