Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

LED ampül

bozkurt0183

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Tem 2017
Mesajlar
26
Yaş
35
Merhaba aracımdaki orijinal ampulleri çıkarsam LED veya zenon far taktirsak muayneden geçer mi
 
Led normalde geçiyor. Ama yine de TÜV elemanının insafında bir durum. Xenon geçmiyor maalesef.
 
Öncelikle Merhabalar. Led ampuller muayenede herhangi bir sorun yaratmıyorlar. Ancak Xenon ampuller daha doğrusu Xenon Gazlı ampuller geçemezler. Fabrikasyon Xenonlu araçlar hariç tabiki. Ledlerde ise böyle bir sorun bulunmamaktadır.
 
Kısalar, uzunlar ve sisler LED ampul olarak aralık ayında muayeneden geçtim.
 
Öncelikle marka olarak hangilerini aldınız
İlk olarak setin hepsini inwells markasını aldım. 3 senedir sorunsuz kullanıyorum. Sadece kısalarda biri geçenlerde Flash yaptı, bu seferde niken markasını deneyeyim dedim. Onu kullanıyorum.
İnwells markasını öneririm. Niken a gecmemde tek sebep denemek içindi.
 
Yağmurlu havada led problem oluyormu?

Ürün linki verebilir misiniz?
 
İlk olarak setin hepsini inwells markasını aldım. 3 senedir sorunsuz kullanıyorum. Sadece kısalarda biri geçenlerde Flash yaptı, bu seferde niken markasını deneyeyim dedim. Onu kullanıyorum.
İnwells markasını öneririm. Niken a gecmemde tek sebep denemek içindi.
inwells markasının hangi modelini kullandınız. bir de yağmurlu havalarda aydınlatmada sorun oluyor mu?
 
Arkadaslar bende aydinlatma ile ilgili tecrubelerimi yazayim. Eski aracim mercekli fardi ve xenon takmistim 6000k (tam beyaz) yagmurda ne goruntu kaliyordu ne yoldaki cizgileri gorebiliyordum. Direk degistirdim ve 4300k xenon (gun isigi) ampullerden aldim. Aydinlatmasi yagmurda da kuru havada da harikaydi ve merceklerden dolayi tek bir selektor yemedim.

Yani isin ozu merceksiz fara led veya xenon onermem acikcasi. Hem karsi tarafi hem kendinizi riske atacak durumlar dogurabilir. Haa illa takilacaksa da 4300 kelvin en ideal aydinlatmayi sagliyor benim kanaatim o yonde..

Bu arada xenon icin muayenedeki kistas: fabrikasyon xenon degilse mercekli far ve yikama tertibati varsa muayeneden gecer.. ama bu ikisinden biri bile yoksa kalirsiniz.
 
led ya da xenon olarak değerlendirme yapmak aslında yanlış bir durum şayet led 7000 kelvin ampul tercih ederseniz ya da 6500 kelvin üzerinde tercih yaptığınız taktirde muaneden kalırsınız xenon zaten mimleniş durumda benim şahsi fikrimi soracak olursanız zaten ayarsız diyip hafif kusur yazacak siz led kullanın ama muanede halojen ampul tercih edin :)
 
Geri
Üst Alt