Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Lastik

Valla benim ölçüler çok farklı ama aracımda 225/55/R18 primacy 4 var. Konfor mu konfor ama denildiği gibi asfalt dışında çok riskli lastik. Aracım daha 7000 km de, Kırklarelinde 100km kadar mıcır yollarda gitmem gerekti. 2 lastik yanaktan yırtıldı, 2 ay sonra fark ettim. 2 lastiğin masrafı da 3000 lira oldu. Sürekli bu tarz yollarda kullanılacak olsa 4 lastiği de daha sert lastiklerle değiştirirdim.

Performans olarak 180bglik aracı gayet güzel zaptedebiliyor o konuda sıkıntı yaşamadım.

Fakat lastiklerde şunu hesaba katmak lazım, her lastik her ölçüde aynı performansı vermez. Benim 225/55/R18'de çok memnun olduğum bir lastik 185/65/R15 te çok kötü sonuçlar verebilir. Bence o yüzden en doğrusu kendi lastik ölçülerinizde tyrereviews, adac gibi oluşumların yaptığı testleri incelemeniz olur. İlgili ölçülerdeki bütün popüler lastikleri genelde inceliyorlar.

Bir de 75 bglik bir araç ile 180bg lik bir aracın ya da 180 bglik bir araç ile 400 bglik bir aracın lastikten beklentileri farklıdır. Yani 400bg lik arkadan itişli bir araca Primacy 4 ayarı bir lastik takarsanız araç yerinden kalkmakta bile zorlanır, 75bg lik bir araca da Pilot Sport 4 takarsanız paranızı çöpe atmış olursunuz.
 
Sizinle aynı model aynı paket araca sahibim. İki ay önce 65.000 km ye ulaşmamdan ve üzerinde gelen turanza t001 lerden memnun kalmamam neticesinde 4 tane lastik aldım. Benim tercihim Michelin primacy 4 oldu. Size doğrudan kullanmış biri olarak tecrübelerimi aktaracağım. Bunun yanında focus mk1 aracımda da yaklaşık 1 yıl önce almış olduğum Continental ecocontact 6 lastiklerim var, Continental'den önce de Michelin'in energy saver serisi vardı. Bu üç lastiği tecrübe etmiş biri olarak mukayese edeceğim. Öncelikle Ibiza da Bridgestone'dan Micheline geçtiğimde aracın kimyasının değiştiğini hissettim. Özellikle viraja girdiğimde yere sıkı sıkı tutunan bir aracım olduğunu farkettim. Kesinlikle michelin harika yol tutuyor. Yumuşaklıkları kıyasladığımızda da Michelin hakikaten çok yumuşak. Bu her ne kadar yol tutuşa ve konfora katkı sağlasa da uzun ömürlülük ve lastiğinin dayanıklılığına negatif etki ediyor. Bugüne kadar 2001 model aracımızda 2001 yılından beri hep Michelin kullandık ta ki son lastikleri alıncaya kadar. Continental yol sesi olarak michelinden üstün, kabine daha az teker sürtünme sesi geliyor. Belirtmemde fayda var Continental Eco Contact 6 serisi ile Michelin energy saver serisini karşılaştırdığımda bu sonuca vardım. Fren mesafesi olarak Michelin Energy saver Conti eco 6 dan iyi. Energy saver mı Eco cont 6 mı derseniz konfor için conti yol tutuş ve fren için michelin derim. Gelelim Ibizama taktığım primacy 4 lastiklere. Kesinlikle tavsiye ediyorum. 4 lastiğin insanı mutlu edeceğine inanmıyordum ancak hakikaten michelin primacy 4 ler süper lastikler, energy saver yerine de primacy 4 tavsiye ederim. Ancak tekrar belirmeliyim ki eğer asfalt yol harici yolları çok kullanıyorsanız Michelin almayın. Sorunuz olursa cevaplayabilirim.
Merhabalar benim aracımda da şu an Turanza T001 modeli var ve miadını doldurmak üzereler bu yüzden ben de lastik arayışındayım. Bahsettikleriniz haricinde Turanza T005 modeline dair herhangi bir kanatiniz var mıdır çünkü T001 modeline kıyasla daha yumuşatıldığını söyleniyor.
 
Merhabalar benim aracımda da şu an Turanza T001 modeli var ve miadını doldurmak üzereler bu yüzden ben de lastik arayışındayım. Bahsettikleriniz haricinde Turanza T005 modeline dair herhangi bir kanatiniz var mıdır çünkü T001 modeline kıyasla daha yumuşatıldığını söyleniyor.
Benim bir tecrübem yok t005 ile. Bu nedenle yanıltmak istemem.
 
Öncelikle ilk yapmanız gereken "iki lastiği değiştirmen yeter" diyen lastikcinizi değiştirmek olsun. Lastikte hiç bir marka model diğerinden üstün değildir. Lastik seçiminde önemli olan sizin beklentilerinizdir. Eğer önceliğiniz güvenlik ise alacağınız konfor odaklı en pahalı lastik sizi pişman edecektir. O yüzden buraya lastikten beklentileriniz (konfor, güvenlik,sessizlik,yol tutuş,...) nelerdir onları yazın bizde ona göre tavsiyelerde bulunalım.
 
Geri
Üst Alt