Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

lastik ebatları hakk.

levent34

Kayıtlı Üye
arkadaşlar merhaba,

aracımın(seat ibiza 1.4 referance 2013) dün sol ön lastiği patladı ve değiştirmem gerekiyor zaten yaza doğru değiştirecektim 4 ünüde değiştireyim şimdi diyorum sorum ise 195/50 r16 lastik var üzerinde ara sınıf olduğu için çok pahalı bi lastikçi 205/55/ r16 takalım hiçbirşey olmaz dedi diğer arkadaşım da 185/55 r16 tak dedi kafam çok karıştı sizce hangisi mantıklı 2 durumda da bir sıkıntı yaşarmıyım olumlu olumsuz yönleri nelerdir?

İbiza referencenin orjinal lastiği 175-70 14,
Ben sizin yeniden tercih etmek istemediğiniz 195-50-16 ölçülerini kullanıyorum. petlas velox sport almıştım...
Bence kimsenin dediğini dinlemeyin internette lastik ölçüsü hesaplaması yapan siteler mevcut girin oralara bakın.
Yanlış hatırlamıyorsam %3 geçmeyecekti değişim...
205 55 -16 sanırım araba için uygun olmaz ama 185 55 16 da sıkıntı yok gibi duruyor programa göre...
Şu siteden bakabilirsin : Lastik Ölçüsü Hesaplama
Ama bu dediğin iki lastiktense 195-50 - 16 araba üstünde daha az etkisi olacaktır. En ideali bu...

Son düzenleme:
Aradaki lastik ebat farkı 1.4 çıkıyor yani takılabilir durum da. Normal de %2 en fazla +/- değer biçiliyor.
Size nacizane tavsiyem 100 TL için asla ebatınızla oynamayın. Ben de farklı ebat taktım ama frene basarken balansı hissediyorum.
Balans hafta da bir bozuluyor. Balanscıya verdiğim parayla kendi ebatını alırdım 3 kez balans yaptırdım 120 TL gitti :/

@bora55 açıklaman için çok teşekkürler bende petlas düşündüm nasıl memnun musun lastiklerden
@PATRON zaten orjinal ölçü değil ancak 195/50 r16 riskli lastik diyorlar peki 190/55 r16 yapsam nasıl olur?

@bora55 açıklaman için çok teşekkürler bende petlas düşündüm nasıl memnun musun lastiklerden
@PATRON zaten orjinal ölçü değil ancak 195/50 r16 riskli lastik diyorlar peki 190/55 r16 yapsam nasıl olur?

Lastikler parasına göre iyi bence, sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar...
190/55 16 ölçülerinde lastik yok ? Var mı ? :) Yoktur yoktur..

@bora55 var ya hatta bana hep onu önerdiler de yanlış yazdığımdan yok tabi :):) 195/55 r16 hatta lastik şu
PETLAS 195/55R16 İMPERİUM PT515 87V

@bora55 var ya hatta bana hep onu önerdiler de yanlış yazdığımdan yok tabi :):) 195/55 r16 hatta lastik şu
PETLAS 195/55R16 İMPERİUM PT515 87V

Bu lastik orjinal lastikle %3 değişim yüzdesini birazcık aşıyor programa göre...
Ama 195 50 16 cuk oturuyor.
Hemde bu dediğin ürünle aynı fiyat hatta 3-5 daha düşük.
Neden 195 50 16 yı önermediler sana ? Bir bildikleri mi var ?
55 olunca konfor biraz artabilir ama sürtermi ki çukurara girince
Lastikçiler önerdiyse dinleme derim ben...

@bora55 abim aynen biraz daha konfor artıyormuş ellerinde yokmuş şimdi konuştum bu sebepten söylemişler. bende 195/50 r16 petlasları almaya karar verdim senin sayende yakalamışken seni bir soru daha sorayım :):) benim arabanın sağ ön lastikten ince sürtme sesi geliyor kasisten geçerken kışın yapmaya başladı yazın sıkıntı yoktu sende böyle bir durum varmı?

@bora55 abim aynen biraz daha konfor artıyormuş ellerinde yokmuş şimdi konuştum bu sebepten söylemişler. bende 195/50 r16 petlasları almaya karar verdim senin sayende yakalamışken seni bir soru daha sorayım :):) benim arabanın sağ ön lastikten ince sürtme sesi geliyor kasisten geçerken kışın yapmaya başladı yazın sıkıntı yoktu sende böyle bir durum varmı?

Lastikten değil de yaylardan mı geliyor acaba ?
Bende lastiklerde bir sıkıntı yok ama dediğin gibi kasislerden geçerken havanında soğuk olmasından ötürü hele de sabahları araba soğukken yaylardan tıs tıs yada vıjk vıjk :) sesler geliyor.
Ama bu sürtme sesi değil.

Lastikten değil de yaylardan mı geliyor acaba ?
Bende lastiklerde bir sıkıntı yok ama dediğin gibi kasislerden geçerken havanında soğuk olmasından ötürü hele de sabahları araba soğukken yaylardan tıs tıs yada vıjk vıjk :) sesler geliyor.
Ama bu sürtme sesi değil.

lastikten değil davlumbazdan değil aracı kaldırıp altına baktık milim açılma yok çözemediğim bir diğer konu ama biraz yol gidince yapmıyor büyük ihtimal soğukan yağ falan donuyor heralde.

Geri
Üst Alt