Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kışlık lastik

Merto006

Kayıtlı Üye
Herkese selamlar. Malum kış geliyor. Lastik konusunu açmasak olmazdı:). Leon aracıma 205/55/16 ölçülerinde kışlık lastik almak istiyorum. Ankara'da yaşıyorum. Aslında aklımda nokian wr d4 veya nokian snowproof modeli var. Lastiğin sessizliğini çok övmüşler. Ama çabuk yıprandığı konusunda da çok mesaj okudum. Yanağı yumuşak olduğu için darbelerde balon vs. yapar mı hemen? Bu lastiği tecrübe eden oldu mu acaba? Başka lastik önerilerinizi de bekliyorum .

Son düzenleme:
Fiyat kalite durumuna göre en az 3-4 sene sorun yaşamacağınız Sava Eskimo bakabilirsiniz. Yine Petlas Snowmater ve Starmaxx Icegripper da uzun yıllar kullandım. Memnundum.

Önceden Petlas Snowmaster kullanıyordum, şimdi de Falken EuroWinter kullanmaktayım, ikisiyle de sert kış şartlarında hiç sorun yaşamadım açıkcası. İstanbulda yaşıyorum zaten çoğu zaman kışlık lastiklik bile hava olmuyor ama Falken'la kar/buz karışık zeminde Kartepe'ye çıktım, Petlas'la Düzce'de 3 hafta çok yoğun kış şartlarında araba kullandım, ikisiyle de hiç sorun yaşamadım.

Düzce'de iş amaçlı gitmiştik, yazlık lastikli aracı olanların araçları 10cm bile yerinden kıpırdamıyordu, ben tek başıma gömüldüğü yerden çıkarabiliyordum aracı.

Çok ucuzuna kaçmadığınız sürece her kışlık lastik iş görür, çok abartılısına da kaçmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Yani nasıl ki gidip 1.0 benzinli aracınıza Michelin Cup 2 ve Pilot Sport 4 bile takmazsınız, aynı şey kış lastiği için de geçerli. İyi ama çok abartılı pahalı olmayan her lastik iş görür.

Ben markadan daha çok aşağıdaki yer alan etiket görseldeki değerlere göre lastik seçimi yaparım. Hiç bir zamanda sıkıntı yaşamadım.2.JPG

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Aslında sava eskimo s3 eski aracımda kullanmıştım. Ama o da iyi zam yemiş. 485 tl civarlarında tanesi. Nokianı 515 tlye n11.com da buldum(2020 üretim). Diğer markaları kullanmadım. Sava ve nokian arasındaki fiyat farkını görünce nokian daha mantıklı geldi. Savanın f/p durumu pek kalmamış gibi :) . Fiyatlarda cep yakıyor bu arada.

Herkese selamlar. Malum kış geliyor. Lastik konusunu açmasak olmazdı:). Leon aracıma 205/55/16 ölçülerinde kışlık lastik almak istiyorum. Ankara'da yaşıyorum. Aslında aklımda nokian wr d4 veya nokian snowproof modeli var. Lastiğin sessizliğini çok övmüşler. Ama çabuk yıprandığı konusunda da çok mesaj okudum. Yanağı yumuşak olduğu için darbelerde balon vs. yapar mı hemen? Bu lastiği tecrübe eden oldu mu acaba? Başka lastik önerilerinizi de bekliyorum
Aynı ebatlarda nokian wr d4 lastiği kendi aracımda Isparta'da iki yıl kullandım. Taze karda performasından çok memnunum yol tutuşu çekişi filan çok iyi ama buzlanma yapmış karda normal olarak performansı düşüyor. Almayı düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Ispartanın kışı da çok hafif geçmez özellikle 0 ın altındaki dereceler çokça görülür ondan dolayı lastiklerden memnunum

Aynı ebatlarda nokian wr d4 lastiği kendi aracımda Isparta'da iki yıl kullandım. Taze karda performasından çok memnunum yol tutuşu çekişi filan çok iyi ama buzlanma yapmış karda normal olarak performansı düşüyor. Almayı düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Ispartanın kışı da çok hafif geçmez özellikle 0 ın altındaki dereceler çokça görülür ondan dolayı lastiklerden memnunum
Cevabınız için teşekkürler.

Eski aracımda kullanıyordum. 1 kış kullandım. Ses yapmaması, yol tutuşu ve yakıtı çok iyi. WR4 modelini kullandım, nokian gerçekten başarılı.

Geri
Üst Alt