Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kızdırma ışığı ikazı?? YARDIM!!

bu ışığın yanma sebeplerinden biri de elektrik arızası. stoplar yanmıyorsa sebebi büyük ihtimalle budur. cruise control de bu sebepten çalışmıyor. cc frene basıldığında devreden otomatik olarak çıkar. ancak frene basıldığını da stop lambalarının yanmasından anlar. bu tür bir elektrik arızası olduğunda, güvenlik için otomatik olarak devre dışı kalır. sorun buysa, stop lambaları değiştiğinde herşey düzelecektir.

Problem fren müşüründede olabilir onada bir bakılsın..
 
fren lambaları ile cc bağlantılı olabilir ama çekiş probleminin nedeni ne bilimiyorum kızdırma bujisi ışığı bizim doblo vip 1.9jtd de en son yanıp yanıp söndüğünde volan değişmişti
 
fren pedalı müşüründendir büyük bir sorun olucagını sanmıyorum ustanız kısa bir sürede değiştiricektir
 
bugün aracımda kızdırma ışığı ikazı yanıp sönmeye başladı, fren stopları yanmıyor ve cruise control devre dışı kaldı, araç bazen çekişten düşer gibide kasılıyor. aracın bu şekilde kullanılmasında bir sakınca oluşurmu yarın servise gidicek ama araç şuan kullanılıyor...

Aracın kitapcığın kızdırma bujisi ışığnın yanıp sönmesinin motor arızası anlamına geldiği yazıyor!!!
 
aynı sorun dayımın ibiza 1.9 tdı ındada olmuştu araç 100 den yukarı çıkmıyordu turbo arızası varmış masraf 1.500 ü geçikti ;)
 
turbo arızası olduğunu sanmıyorum olsaydı dediğiniz gibi 100km gibi değerleri geçmezdi bizimki 200ü geçmiyor :D sanırım ampullerden kaynaklı bugün değişicek bakıcaz görücez artık ..
 
aynı şey bugün bende oldu, bu sorunu nasıl çözdünüz ?
 
umarım ampuldendir :) birazdan inip bakıcam, teşekkürler.

-----------

evet sorun çözüldü, ampüller geçmemiş ama gevşemişti . Fakat uyarı ışığı hemen sönmedi 500-600 mt. gittikten sonra durdu. Sanırım frene basmamı beklemiş)
 
Geri
Üst Alt