Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İlk Çalıştırma ve Söndürme Hakkında

emrekesal

Kayıtlı Üye
Aracım 2016 1.2 TSI style. Tsi motor ilk defa kullanıyorum, çok yabancısıyım. bir iki sorum olacaktı. Aracı ilk çalıştırdığımız zaman beklememiz gereken bi süre var mı? Turbo motorlarda turbonun yağlanması için beklemek gerekiyor. Aynı zamanda kullanım sonrası motoru söndürmeden önce de aynı şekilde turbonun uzun ömürlü olması için beklemek gerekiyor gibi şeyler söyleniyor. Doğru mu? Doğru ise ne kadar bir süre beklemeliyiz? Bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim teşekkürler.

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

Aracım 2016 1.2 TSI style. Tsi motor ilk defa kullanıyorum, çok yabancısıyım. bir iki sorum olacaktı. Aracı ilk çalıştırdığımız zaman beklememiz gereken bi süre var mı? Turbo motorlarda turbonun yağlanması için beklemek gerekiyor. Aynı zamanda kullanım sonrası motoru söndürmeden önce de aynı şekilde turbonun uzun ömürlü olması için beklemek gerekiyor gibi şeyler söyleniyor. Doğru mu? Doğru ise ne kadar bir süre beklemeliyiz? Bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim teşekkürler.

Güle Güle kullan aracını, şahsen kendi aracımda uyguladığım şeylerden bahsediyim sana, aracı ilk calıştırdığımda biraz beklliyorum dedğin gibi yağlanması olsun diye 1 dk falan, aracı durdurmadan öncede eğerki aracı cok sıkıştırdıysam biraz bekliyorum stop etmeden önce, yoksa sakin kullandıysam bekleme yapmıyorum, he bu yaptıklarım doğrumudur oda bir muamma, içimiz rahat etsın diye bu şekilde kullanıyorum ben :)

Bu konu cok tartisilip bir sonuca ulasilamayan konulardan. Herkes aklina mantigina ne yatiyorsa onu yapiyor. Calistirirken ve kapatirken aceleci olmamak, surus esnasinda deyim yerindeyse araca nazik davranmak gerektigini soyluyorlar bana mantikli geliyor. Kimisi de start-stop ve turbo iliskisini ornek gosteriyor bir sey olmaz diyor. Ben canim ne isterse onu yapiyorum, beklemek isterse bekliyorum istemezse hic beklemeden kapatiyorum kontagi.

Öncelikle aracınızı gülegüle kullanın.Yazdıklarınız doğrudur.Bende 2017 si var.Arac kullanma klavuzunda aynısı yazıyor.Klavuza uymakla birşey kaybetmeyiz.1,2 dakika zaman kaybetmekten birşey olmaz.prasödüre uymakta fayda var.Selamlar.

Bendede 2015 leon fr var benimde sürekli kafanı kurcalayan sorulardan birisi bu arkadaşlar aracı çalıştırdığımda 1 dk ya yakın bekliyorum ama stop edeceğim zaman beklemek istiyorum ama aracın start stopu var zaten kendiliğinden stop ediyor ben bu durumda start stopu devde dışı bırakıp mı beklemem gerekiyor burayı anlamadım bir türlü

SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bendede 2015 leon fr var benimde sürekli kafanı kurcalayan sorulardan birisi bu arkadaşlar aracı çalıştırdığımda 1 dk ya yakın bekliyorum ama stop edeceğim zaman beklemek istiyorum ama aracın start stopu var zaten kendiliğinden stop ediyor ben bu durumda start stopu devde dışı bırakıp mı beklemem gerekiyor burayı anlamadım bir türlü

SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doğrudur.start stopu devre dışı bırakıp aracınızı bir müddet çalıştırmakta fayda var.Birde şöyle bir durum var.Benim oturduğum yer bayır aşağı yolun başına geldiğimde aracın vitesini boşa atınca araç bir müddet haliyle boşta çalışmış oluyordu.bu nedenle park eder etmez aracın kontağını kapatıyordum.Buda yakıt tasarufu ettiriyordu.

Bende de 2016 1.2 style ibiza var. Ilk calistirdiktan bekleme yapmiyorum. Bundan onceki arabam kia cerato vardi. Turbo dizeldi. Onda da hic bekleme yapmadim. Ne o arabamda nede bunda turbo ile ilgili bir sorun yasamadim. Ilk kalkista ani firlama yapmiyorsaniz turbo zaten devrede olmaz. Motor yaglanmasi icin beklemek lazim diyorsaniz ayni aşinmayi rölantida calisirkende yapar.

Bende de 2016 1.2 style ibiza var. Ilk calistirdiktan bekleme yapmiyorum. Bundan onceki arabam kia cerato vardi. Turbo dizeldi. Onda da hic bekleme yapmadim. Ne o arabamda nede bunda turbo ile ilgili bir sorun yasamadim. Ilk kalkista ani firlama yapmiyorsaniz turbo zaten devrede olmaz. Motor yaglanmasi icin beklemek lazim diyorsaniz ayni aşinmayi rölantida calisirkende yapar.

Yazdıklarınız çok mantıklı ve akla yatıcı bende sizin tavsiyelerinize uyacağım.Prensipte agrasif arac kullanmam fakat oturdum yer biraz rampa bu nedenle motorun biraz ısınmasını bekliyorum.Benim aracımda sizin aractan yalnız turbonun kacıncı devirde devreye girdiğini bir türlü tespit edemedim.Önceki aracım turbo dizeldi 1500 devirde turbo devreye giriyordu.Bariz bir şekilde hissedebiliyordum.Fakat ibiza kilo olarak biraz daha hafif olduğu için bu devri birtürlü tespit edemedim.Sanki araç turbosuzmuş gibi çalışıyor.Demek istediğim turbonun ne zaman devreye girdiğini hissedemiyorum.

benin aracımda tsi start stop motor ilk çalıştırmada anlık tüketimi 0.7 olana kadar bekliyorum sabahları 1.5 dk falan sürüyor.araç yürür halde biraz ısınana kadar devir yapmıyorum.stop ederken de devirli kullanmadıysam 4-5 saniye bekleyip kapatıyorum.zaten S&S olduğu için aracın yağ ısısı,motor ısısı,akü durumu,turbo devri gibi parametreleri kendi içinde hesaplayıp ona göre aracı stop ediyor.zararlı bir durum olda veya yüksek devirde aracı kullanıp durduğunuzda stop etmiyor

Geri
Üst Alt