Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

El freni çekmek

Berk1836

Kayıtlı Üye
Herkese merhabalar geçen gün arkadaşıma emanet araba verdim ve bir baktım bir sürü el fren çekmiş ama sanarsiniz F30 gibi aaracim 1.2 TSI DSG vites bunun aracımda ne gibi sorunlar hatalar oluşturmuş olabilir acaba ?

"Bir baktım birsürü el freni çekmiş"ten kastınız nedir acaba?

İnternete video attığında gördüm yan vermek için el freni çekmiş

yan vermeye çalışmasından sonra freni telini gevşemiş olabilir arabada balans ayarı bozulmuş olabilir bilyalara zarar vermiş olabilir Lastiklerin dişlerini baya yemiştir yan aşınma olmuştur.

Bir de utanmadan izlettirdi mi?
Kusura bakma ama araçta değil senin arkadaşta problem var.
Birkaç el freni çekmeyle araçta lastik aşınmaları dışında ciddi anlamda bir şey olmaz.
Bir daha bu arkadaşına birşey emanet ederken iki kere düşünürsün.

Kesinlikle bende öyle düşünüyorum konuşmayı kestim artık ama şimdi içimde kalmaması için bı kontrol ettireyim diyorum sizce nelere baktırmak lazım ?

Kesinlikle bende öyle düşünüyorum konuşmayı kestim artık ama şimdi içimde kalmaması için bı kontrol ettireyim diyorum sizce nelere baktırmak lazım ?

Hocam öncelikle geçmiş olsun.

Arka fren merkezlerini kontrol ettirmeni öneririm. Hidrolik sisteminde kaçak olup olmadığından emin ol, araçta hidrolik sıvısının seviyesini kontrol eden bir sensörün var mıdır bilemiyorum, o yüzden öncelikle bunu öneririm. Bunun dışında arka disklerin yüzeylerini kontrol ettirebilirsin. Bahsettiğim iki işlemde parça sökmeden kolaylıkla kontrol edilebilir.

Tel konusunda bişey diyemem, daha önce tecrübe ettiğim bişey değil ama porya bilyalarında ya da lastik balanslarında bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Poryanın dağılması için çukur ya da kaldırım gibi bir yere sert vurmak gerekir ve dağılması durumunda (ya da yıpranması) hıza bağlı olarak bir uğultuyu rahatlıkla araç içinden duyabilirsin.
Ama bundan da emin olmak istiyorsan bir rot balansçıda ikisini de kontrol ettirebilirsin.

Geri
Üst Alt