Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Eko önerilerin zararları

zubb

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar araçlarımızdaki eko önerilerin herhangi bir zararı var mıdır? Yakıt tasarrufu amacıyla sanki çok erken vites değiştirmemizi istiyor bu da vuruntuya (doğru tabir olduğundan emin değilim :)) neden oluyor. Turbolu araçlarda bu durumun zararlı olduğunu duymuştum. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.

Kulaktan dolma bilgilere sahibiz büyük çoğumuz. Zararı olacak bir sistem araç üzerine konmaz mantıken. Mühendisler tasarlamış yapmış. Sanayideki ustaların yeni teknolojilere uyumları zor ve uzun oluyor. O sebeple eski bildiklerini kendi kafalarına göre yenide yorumluyor ve hatalı bilgileri ortaya atıyorlar. Sonra kulaktan kulağa dolaşarak şehir efsaneleri oluyor. Start Stop sistemi 3-5 yıllık bir sistem. Tam manası ile bilen usta yok. Ancak şimdiden zararlı vs bir dünya muhabbet dönüyor.
Bence eco önerilere kulak verin, aracınızı dinleyin derim. Tabi buda benim şahsi fikrim. :)

2dc75bb81d6150d31e8533a3a5813c33.jpg
ab17160a1eaa9c1d459254e91bebe2bf.jpg

Düz yolda gaza yüklenmeden seyir ederken, eko öneri ile vites yükseltmeniz istenmekte. Bir üst vitese geçtiğinizde, gaza daha fazla basarsanız vuruntu oluşabilir. Araç eko önerisini o anki sürüş stilinize göre veriyor. Örneğin, gaza %20 oranında basarak ilerlediğinzde, eko öneri ile üst vitese geçtiğinizde oturacağınız devir 1400-1500 devir civarında olur. Gaza %20 oranında basmaya devam ederseniz vuruntu olmayacaktır ama %30 gaz oranında bile vuruntu oluşacaktır.
Eğer ki %30 oranında gaz ile ilerliyorsanız da eko öneri vites yükseltmenizi istedikten sonra oturacağınız devir bandı da 1600-1700 devir bandında olacaktır.
Kısacası; araba o anki gaza basma oranınıza ve aracın ihtiyacı olan torka göre eko öneriyi çıkarmaktadır.
Eğer eko öneri sizi rahatsız ediyorsa kapatabiliirsiniz.

Arkadaşlar ECO önerileri aslında çoğumuzun bildiği sadece mantık noktasında yorumlayamadığımız durumlardır.
Araçta çeşitli performans kayıpları vardır. Düşünün ki aracınız bir sporcu. Koşmak için güce ve hafifliğe ihtiyacı var bu yüzden koşucular genelde sürtünme kayıplarını ve ağırlığı düşürmek adına saçlarını kestirirler. Eğer bunlar varsa beden birim zamanda daha fazla güç üretmek zorunda kalır ve bu gücü işe çevirirken daha fazla tüketim sağlar. Araçlar da tıpkı bu şekildedir. Örneğin Klima kompresörü, yağ pompası parazit yüklerdir. Kendi gücünü üretmediği için motordan güç çalar. ECO önerilerinde klimayı kapatınız gibi uyarılar çıkabilir çünkü bu bir konfor ürünüdür ve kullanıcı denetiminde kapatılabilir. Kaldı ki enerjide bundan biridir çalışan araç birim zamanda daha fazla enerji tükettiği için alternatöre daha fazla yüklenecektir. Bu ve benzeri durumları içeren görsel uyarıları bir araya getirip adına ECO önerileri dediler. Dediğim gibi aslında çoğumuz biliyoruz ancak mantık noktasında yorumlamadığımız için kesiştirmiyoruz. ECO önerilerin araçlarda zararı olacağına düşünmüyorum ancak cebinize karı olabilir. Saygılarımla

Eco Önerileri dinleyerek araç sürüyorum cebimden tasarruf ediyorum. Şuana kadar da bir sıkıntı çıkmadı Allaha şükür

• Beğen
Reaksiyonlar: zubb
Geri
Üst Alt