Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Coliver

Jom, hr , kw , st , eibach , vogtland gibi markaların coiloverlarına bakarsan takım halinde bulsbilirsin. Custom yapan ustalar bile arkalar için coilover yapmak istemiyor. Önermiyolarda.

Yani coilover'a giriyorsanız 4 tekere de yapmadan aracın yere dengeli basmasını sağlamak için önleri arkalara göre ayarlamanız gerekir. Bu da tam istediğiniz şekilde ayar yapamayacağınız anlamına gelir. Bence sadece ön yapmak çok mantıklı değil. Arkalar yere dengeli basmıyorsa zaten hiç şansınız kalmaz araç daima dengesiz olacak demektir.

Orijinali en iyisi değil mi süspansiyonda oynamak gelmiyor içimden

Önlere coliver yapıldığını biliyordum ama arkalarada coliver yapılıyormuş yaptıran birileri varmıdır acaba aramızda daha sağlıklı olduğu soylenildi bilgisi olan bilgisini paylasabilirse sevinirim .

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

Coil yerine uygun spor yay almanız sizi uğraşmaktan kurtarır bir süre sonra coil dişlileri zarar görüyor ve çalışmıyor

Spor süspansiyon da alabilirsin spor yay ile daha iyi olur biraz maliyeti yükseltiyor ama kullanınca farkını anlarsınız

Deneme imkanınız olursa yaylı coil takılmış araçları kullanın ona göre karar verin

Orijinali en iyisi değil mi süspansiyonda oynamak gelmiyor içimden
Yani yol aracını yolda kullanacaksanız tabii ki en iyisi orjinali. Spor yaylar, coiloverlar, farklı farklı kitler araç güzel görünsün diye takılan şeyler değillerdir.

Piste çıktığınızda o günkü hava sıcaklığı, pist durumu, araca takılı lastikler, pilotun sürüş tarzı gibi bir çok faktör göz önüne alınarak ayar yapılmasını ve aracın sürüşünün kolaylaştırılmasını sağlamak için kullanılırlar aslında. Ya da araçta muazzam bir güçlendirme yapılması sonucunda yol tutuşunu arttırmak için kullanılırlar. 100bglik arabayı uğraşıp 130bg yapmaktan bahsetmiyorum, daha çok fabrikadan 350bg çıkmış bir aracı 500-600lere çıkarmak gibi işlemlerde süspansiyon güncellemesi kaçınılmaz bir hal alır.

Stok bir yol aracına yay taksanız fayda sağlamaz mı? Tabii ki sağlar ama trafikte o faydanın gerçek anlamına ulaşabilecek şekilde araç kullanılmaması lazım, ayrıca düşürdüğü konfora değdiğinden emin değilim. Türkiye'de de pist günleri ulaşılmaz olduğu için ben kendi adıma bu tarz yatırımları gereksiz buluyorum.

Geri
Üst Alt