Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Bir araç neden fazla yakmaya başlar?

Kuzeylee

Kayıtlı Üye
Değerli kardeşlerim, sanki şu son 2-3 haftada aracın yakıt sarfiyatı arttı.yüzde yüz emin olamıyorum ancak ibre daha hızlı düşmeye başladı gibi.motor 224.000 km de. yağ değişimi yapalı 7000 km oldu.ayrıca su eksiltmenin yakıt sarfiyatının artışına etkisi olabilir mi? baskı balata iyi.olası sebepler nedir?

Tüketimin artıp artmadığını ibrenin düşüşü ile anlayamazsınız. Aracınız eskiden 100 km de kaç litre yakıyordu yada ful depo kaç km yapıyordu bunu bilmeniz ve şuan kaç km yapıyor yada kaç litre yakıyor bunu bularak karşılaştırmanız gerekli. (Aynı şartlarda, sürekli ş. içi, yada sürekli karma vb)

Tüketimin artıp artmadığını ibrenin düşüşü ile anlayamazsınız. Aracınız eskiden 100 km de kaç litre yakıyordu yada ful depo kaç km yapıyordu bunu bilmeniz ve şuan kaç km yapıyor yada kaç litre yakıyor bunu bularak karşılaştırmanız gerekli. (Aynı şartlarda, sürekli ş. içi, yada sürekli karma vb)
açıkçası kardeşim bu bahsettiğin değerlerin hiçbirini tutmadım.sadece ve sadece tahmini konuşuyorum.

ama hep aynı yol ve kullanım şartlarında olduğunu söyleyebilirim

Geri
Üst Alt