Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Arabamın Motor Yağı Eksiltme Sorunu.

Toxic

Kayıtlı Üye
Merhabalar, 3 ay önce yeni araç aldım Seat Leon (5F5) 1.8 TSI (180HP) 2013 model. 1 ay geçer geçmez küçük bir antifriz kaçağı ile karşılaştım ve olayı çözdüm. Fakat o esnada beraber motor yağınıda yeniledim fakat turbo bağlantısını doğru yapmamışlar aracı ister istemez 1.5 gün öyle kullanmak zorunda kaldım. Onu da çözdükten sonra 2500-2700km arası aracı sürdüm fakat 2300 km'e geldiğimde motor yağ seviyesini kontrol edin diye uyarı ile karşılaştım 0.400ml ilave edip devam ettim 2 hafta sonra max 200-300 km sonra yine aynı şekilde uyarı alıp yine aynı miktarda doldurup devam ettim şimdide üzerinden 3 hafta geçti ve tekrardan uyarı alıp 0.200 ilave ettim ışık söndü görünürde yağ kaçağı yok gibi Bulgaristanda yaşıyorum ustalar usta değil ilgilenmiyorlar en azından başına gelen olduysa nasıl çözdü veya neresine tam göz atmalıyım durumun ne olduğunu düşünmekten yoruldum yağ eklemektende ayrı yoruldum kısacası 2.5 ayda 2300 geçtim ve bu uyarıyı aldım ve yaklaşık şu an 2650 km'de 1lt yağ kaybı yaşadım. Türkçeme pek takılmayın ama derdim çok bitmiyor fikrinizi bekliyorum. Teşşekürler. + castrol edge 5w-30 LL TITANIUM FST 5L motor yağ modelinden kullandık. (Motor önerisi 5.2L ama ustam nedense sadece 5L ekledi).

Geri
Üst Alt