Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

araç içi kamera

Kameranın ekranı mı oluyor yoksa navigasyona felan mı bağlanıyor ?
Yani canlı mı izliyorsun yoksa kaydı daha sonra izlerken ufak bir kutucukta felan mı görüyorsun :D
PC üzerindeki bir yazılım yardımıyla haritaya aktarılıyor benim gördüğüm. Ekranından izleme olanağı sağlayanı var mı bilmem ama ben olsam DVR'lı Navigasyon yapar, sürücülerin ilgisini daha çok çekerdim :)
 
Cihazı yada içindeki kartı pc ye bağlayınca içinden çıkan exe yi açınca çıkan yazılım üzerinde harita görünüyor, orada gittiğin güzergah çıkıyor.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Çok teşekkür ederim abi zahmet ettin.

Evet görüntü çok iyi değil ama emin ol çok da kötü değil :) Gerçi başlarda Astra'nın plakası okunmadı o da farlardan olsa gerek :) İçe bakan kamera olması ekstra, yalnız bu kameranın gece görüşü olmaması dezavantaj :)

Çok da vasat bir ürün değil abi, kullanmayacağım dersen fiyat alayım bi :)
 
Rica ederim ne demek, evet çok kötü değil ama gece görüşü olmaması çok büyük eksiklik. Ürün hediye olarak bilgisayarcı bir arkadaşım hediye etmişti. Gece kalitesi çok iyi olan, küçük boyutlarda tercihen GPS'i olan bir ürün almak istiyorum. Yukarıda linkini attığım ürün kafama yatıyor aslında
 
Rica ederim ne demek, evet çok kötü değil ama gece görüşü olmaması çok büyük eksiklik. Ürün hediye olarak bilgisayarcı bir arkadaşım hediye etmişti. Gece kalitesi çok iyi olan, küçük boyutlarda tercihen GPS'i olan bir ürün almak istiyorum. Yukarıda linkini attığım ürün kafama yatıyor aslında
Valla benim de yattı ne yalan söyleyim...
 
Aynı yalanlarla kandırılmış biri olarak ürünün yorumunu yapayım. Bendeki cihazın adı Rowell RW-34 olarak geçiyor. İçerisinden ölmüş bir Nokia BL-5C batarya çıkıyor (ben evde eski bir BL-4C bataryam vardı onu taktım o daha iyi çalışıyor) yanında 4 gb hafıza kartı ve oto kokusu hediyeli kargo hariç 49,90 TL fiyatı var.

Ürünü 9 Temmuz'da sipariş verdim, GG üzerinden aldım ve elime 11'inde akşam ulaştı. Ürünü o akşam denedim fiyatına göre mükemmel diyebileceğim bir kayıt kapasitesi var. Gerçekten çok netti. Tek sıkıntı ses hışırtı/cızırtı arası kaydoluyor. Keşke kapatma ayarı olsaydı derim.

Ertesi sabah işe giderken deneyeyim dedim. O da ne?! Sanki katarakt olmuş gibi çekiyor! Allah'tan Kayseri' de teknik servisi varmış, götürdüm. Ürünün sıkıntısını anlattım. Sadece dinledi ve eline bir form aldı "Ürünü alalı 30 gün olmamış, iade mi edeceksiniz değişim mi istiyorsunuz dedi" ben ilk halini düşünerek değişim dedim.

Neyse, toptancı firma ile iletişime geçtim, ürünü kargoladım. Değişimi 6 gün içinde tamamladılar. Yeni gelenden epey memnun kaldım. Hani kafamda "Acaba gündüz güneş düşünce mercek filan mı eridi?" sorusu vardı, onu ikinci gelen kamera ile aştım çünkü Mersin' de sıcakta ben yatıyordum o da arabanın ön camında yatıyordu. Aracım lacivert. İçerdeki ısıyı siz düşünün.

Neyse, gel zaman git zaman 15 gün sapasağlam kullandım. Tabi ses hala kötü. Ama umrumda değil. (Bu arada en düşük kalitede 4 gb karta 2 saat 21 dk kayıt yapıyor. PC' de de çok net olmuyor geniş ekranda.)

Sonra bir gün sabah düzgün iken akşam iş dönüşü yine katarakt olduğunu farkettim. Görüntü yine flu çekiyor. Hani ben arabayı uzaktan tanıyorum zaten diyorsanız ayırt edersiniz aracı çok zor değil. Dibine girince de plaka okunuyor ama Allah korusun bir olay olduğunda hakimin otomobil bilgisi nedir, ya da net olmayan kanıta itibarı ne olur diye düşününce ha var ha yok diyor insan...

Dün yeniden aldığım yer ile görüştüm mesaj yoluyla. İthalatçı ile yazışalım dedi. Rowell TR'ye mail attım ama websitelerinde öyle bir ürün bile yok çok da sallayacaklarını sanmam...

Dün kaliteli cihazları araştırmaya başladım. Ne yalan söyleyim, aracın akına mokuna dünya para veriyoruz, güvenlik için de vermeliyiiz diye kalitesi iyi olup da özellikleri çok iyi olmayanlara bakıyorum. Bir çok ulusal forumda kullanıcılar deneyimlerini paylaşmışlar.

Link paylaşmak yanlış değildi hatırladığım kadarıyla;

http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/tm.htm

Bu GT680W ortalama bir cihaz. Çok daha üstünleri var. Aslında almışken GPS'lisini almak gerek. Ama kimilerinin uyduya bağlanması 20 dk sürüyormuş. Benim işyerim zaten 30 dk uzakta :)

Bu tür aletlerde önemli olan şey 720p - 1080 p olması değil, chipset marka/modeliymiş bilginiz olsun. :) Dünkü araştırmalarımda bunları öğrendim :)

Ebay gibi yerlerden almayı düşünüyorum. 79 $ gibi fiyatı var.
http://www.ebay.com/itm/Shadow-GT68...129?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19f1bcea01

Sıkıntıyı çözemezsek bu elimdeki cihazı da arkaya doğru çevirip kullanırım artık. Ya da açar parçalar bişiler yaparım :)

Benim tavsiyem, isterseniz alın. Eğer direkt o mağazaya iade edebilecekseniz. Gerçi bu seferde kullanılmış ürün diyecekler :( En iyisi siz denemeden etmeden almayın. Diyorum ya benim 1.'nin bozulması 1 gün, 2.'ninki 15 gün sürdü :) İnternetten iade süresini bile aştı namıssız :)



Emre abi merceklerin bozulma olayı piyasada satılan birbirine benzeyen nokia bataryalı kameraların kronik sorunu sanırım. Son 1 ayda 3 tanesini eskittim. Şuanda çok fazla kişinin kullandığı ve çekim kalitesini de beğendiğim bu linkteki kamerayı düşünüyorum. Fiyatı Türkiye'de 110 lira civarından başlıyor.
Dealextreme'den almayı düşünüyorum 65 liraya kargo dahil geliyor tek sorun kargo 1 ayı buluyor. Nokia bataryalı olanlardan almayı düşünenlerde tekrar düşünmeli bence. Arabanızın ön camında 40 45 derece ısıya maruz kalabilecek bi bataryayla gezmek bana korkutucu geldı acıkcası. 2 gün camda duran kamera acılıp gıcırdamaya bile başladı. 3. kamerayı hepsiburada üzerinden almıştım daha inceleme yapmadılar bakalım sorunu kabul edecekler mi

Kameranın incelemesi
 
Geri
Üst Alt