Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ani Fren ve Yakıt

cagri84

Kayıtlı Üye
Merhabalar.
hafta sonu 2024 seat ibiza 1.0 fr aracım ile yola çıktıkım. Aracımın kilometresi 500 civarı. daha 10 dk olmadan başımdan değişik bir olay geçti. dur kalk şeklinde ilerleyen trafikte birden kendi kendine öyle bir fren yaptı ki ne olduğunu anlayamadık. aşağıda görselini eklediğim ve işaretlediğim simge hep çıkıyor muydu bilmiyorum ama o an dikkatimi çekti. konu ile ilgili midir hiç bilmiyorum sabah tekrar dikkat ettim bu görsel bir süre araçta kalıyor 5 dakika sonra gibi de kendiliğinden kayboluyor. açıkçası biraz tedirgin oldum bu konuyla ilgili birden fren yapar da kaza yaptırır diye.
Bir de bu yakıt konusu kısa mesafelerde ve kış diye mi böyle gösteriyor?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-01-13 at 10.58.19.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-13 at 10.58.19.jpeg
    231 KB · Görüntüleme: 2
  • WhatsApp Image 2025-01-13 at 10.58.12.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-13 at 10.58.12.jpeg
    119.6 KB · Görüntüleme: 2
Yanında kum saati olduğunda, kendini kalibre ediyor gibi düşünebilirsiniz. O anda front assist özellikleri çalışmayacaktır.
Ani fren olayında ise sistem kaza riskini gördüğünde farklı şekillerde müdahale eder.
Bazen pedalda titreme hissedersiniz, bazen siz 1 basarken 4 durdurur.
Bazen ekranda uyarı verir, ses çıkar ve tepki vermenizi bekler, bazen hiçbir uyarı vermeden aniden manevra yapar.
Eğer kullanım tarzınıza göre çok sık yaşıyorsanız, multimedyada bunun bir ayarı var erken normal geç diye olması gerekiyor oradan ayarlayabilirsiniz.

Yakıt olayı da kısa mesafede ve soğuk motorda normaldir. Aracınız yeni hayırlı olsun. Daha rodaj aşamasında olduğu için yakıt tüketiminde ve performansında düşüklük olabilir, düzgün bir rodaj süreci ile uzun süreler kullanabilirsiniz.

Yanında kum saati olduğunda, kendini kalibre ediyor gibi düşünebilirsiniz. O anda front assist özellikleri çalışmayacaktır.
Ani fren olayında ise sistem kaza riskini gördüğünde farklı şekillerde müdahale eder.
Bazen pedalda titreme hissedersiniz, bazen siz 1 basarken 4 durdurur.
Bazen ekranda uyarı verir, ses çıkar ve tepki vermenizi bekler, bazen hiçbir uyarı vermeden aniden manevra yapar.
Eğer kullanım tarzınıza göre çok sık yaşıyorsanız, multimedyada bunun bir ayarı var erken normal geç diye olması gerekiyor oradan ayarlayabilirsiniz.
Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. ilk kez böyle bir şey oldu trafikli ortam ve her yerde araba algılayınca kafası karıştı o zaman umarım tekrarlamaz. ayarlarına tekrar bir bakayım ben belki istanbul trafiği için daha uygun bir ayar bulabilirim.

Yakıt olayı da kısa mesafede ve soğuk motorda normaldir. Aracınız yeni hayırlı olsun. Daha rodaj aşamasında olduğu için yakıt tüketiminde ve performansında düşüklük olabilir, düzgün bir rodaj süreci ile uzun süreler kullanabilirsiniz.
teşekkür ederim ilk arabam şimdilik aramız iyi :) uzun yol deneyimi yapamadım henüz havalar biraz düzelsin ilk fırsatta bir deneme yapmak istiyorum. Yakıt çok değişken bazen fotoğraftaki gibi 36 bazen de 15 le başlıyor biraz kafa karıştırıyor umarım o da stabil bir hal alır.

Geri
Üst Alt