Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Acil Leon duman

K.Gümüş

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba bu akşam aracımda motor ısısı normal olduğu halde trafik de beyazımsı duman attığını fark ettim duman biraz da buhar gibi normal mi bu benzinli araç çalıştırdıktan 30-40 dk sonra olan bi durum ısındığı halde duman çıkarması normal mi.

Arkadaşlar merhaba bu akşam aracımda motor ısısı normal olduğu halde trafik de beyazımsı duman attığını fark ettim duman biraz da buhar gibi normal mi bu benzinli araç çalıştırdıktan 30-40 dk sonra olan bi durum ısındığı halde duman çıkarması normal mi.
Havalar soğukken bu normal bisey degil mi zaten

Rolantide beklerken yapıyorsa, havalar soğuduğu için su buharı çıkarıyor normal. Ama hareket halinde mavimsi beyazımsı duman çıkıyorsa o zaman yağ yakıyor demektir.

Hocam rölantide yapıyor normal gidiş de sorun yok arkadan izledim aracı problem yok ama rolantiye ye aldı mı kendini
Çıkıyor

Bende bir ara beyaz duman problemi yaşadım.
Araç ısındıktan sonra, başta az az geliyordu.
Birkaç hafta sonra baya arttı sonraları da arkamdan bulut gelmeye başladı.
Çok pis yanmış yağ gibi de bir kokusu vardı.

Dpf yi temizlettim fakat sonra anlaşıldı ki enjektör sprey olarak yakıtı atmak yerine
damlama yapıyormuş (buna işeme diyorlar) ve tam yanmayan yakıt egzoza giderek dpf yi dolduruyormuş.
Dpf'de yanan partiküller de duman olarak dışarı atılıyormuş.

Enjektör ayarı yapıldıktan sonra problem ortadan kalktı.

Sendeki aynı sorun olmayabilir ama ne olur ne olmaz gözlemlemekte fayda var.
Koku ve duman artarsa enjektörlerden kuşkulanabilirsin.
Geçmiş olsun.

Kardeş , git egzozun yanına .... Kokla dokun bişey yap... çıkan duman hemen yok olmuyor rahatsız edici koku veriyorsa problem var ,hayır buhar olup hemen yok oluyorsa evhamlılık demir buna :) sorun yok devam edebilirsin....Hareket halinde gelmiyor diyorsun o dediğin şey buhardır....Egzoz alev alev ısınırken dışarısı buz gibi....ağzından da çıkar o buhar :)...

Geri
Üst Alt