Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2017 tdi leon bata değişimi

extinct

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Ara 2019
Mesajlar
45
Yaş
36
Merhabalar,

özel bir servis 4 ferodo marka balata ve torna işleri için 900 tl fiyat verdi sizce fiyat nasıl görüşlerinizi alabilir miyim?
 
Son düzenleme:
Merhabalar,

özel bir servis 4 ferodo marka balata ve torna işleri için 900 tl fiyat verdi sizce fiyat nasıl görüşlerinizi alabilir miyim?
merhaba bendede 2017 tdi leon var 53binde bende degistirmeyi düşünüyorum ilerleyen aylarda. benim yaptığım arastirmaya gore fiyat çok yüksek geldi. balatalar yaklasik 450 500 tl arasinda bikac sitede var. balatalari kendiniz alirsaniz daha uyguna gelecektir diye düşünüyorum. torna olsa dahi yuksek geldi bana. isterseniz bikac yere daha sorun fiyat. ama dedigim gibi siz kendiniz alirsaniz daha uyguna gelecektir. Forumda daha once bu sekilde yapan arkadaslar vardi diye hatırlıyorum. onlar da daha net bilgi verirlerse faydali olur sizin icin.
 
Merhabalar,

özel bir servis 4 ferodo marka balata ve torna işleri için 900 tl fiyat verdi sizce fiyat nasıl görüşlerinizi alabilir miyim?

Biraz yüksek gibi geldi
Disk torbalama 200-250₺ tutuyor genelde
Balataların fiyatı piyasada pahalı oluyor internet üzerinden almanızda fayda var
 
Arkadaşlar bilgi olsun diye yazıyorum yürüyen aksam, lastik ve özelliklede fren sisteminde masraftan kaçınmamanızı öneririm.Evet fiyatlar fahiş ama araca masraf edecekseniz başka bişeylerden kısın bunlara masraf edin.Disk tornalatma gibi olaylara bence hiç girilmemeli.Bu işlem ileride daha masraflı başka sorunları beraberinde getiecektir.Disk balata gibi sarf malzemelerinin ömrü bittiyse yenisiyle değiştirilmeli.
 
Diski tornalatmakta bir sıkıntı yok. Öyle aracın güvenliğini tehdit edecek kadar 1-2 cm torna yapılmıyor neticede. Mikron değerinde, çizik, yamuk vb kısımlar alınıyor sadece. Döküm parça, tornada sorun çıkartmaz.
 
Mikron değerinde müdahaleyi el yordamı ile yapamazsınız.İşlem mm düzeyinde gerçekleşir.Tornada çizik yamuk düzeltme işlemi tamamen yanlıştır.Bazı üreticiler 1 defaya mahsus çıkıntıları alınabilir der ama ben bu riske girmem.Bir kez yaptırdım onda da sorun oldu birdaha da yaptırmam.Yaptırmak isteyen tabiki yaptırabilir.
 
Ben başımdan geçen olayı anlatayım. Kendi aracımda balataları dışarıda değiştirdim fredo marka balata aldım parçacı arkadaşım olduğu için internetten de uygun bir fiyat vermişti. Balataları takan usta diskler iyi durumda deyip üzerine taktı ancak geçen gün aracı bakım için servise bıraktığım zaman aradılar ve balata değişti zaman diske göre ayarlanmadığı için diskte çizilme dalgalanma tarzı olay olduğunu belirtip şuan balata ve diskin set olarak değişmesi gerektiğini söylediler. Dışarıda ön balataların değişimi bana 250 tl mal olmuştu. şuan serviste 370 tl ön balatalar için fiyat verdiler ve balataları disklerin yapısına uygun olarak zımpara yaptıklarını filan söylediler. Benim tavsiyem bi miktar masraftan kaçmak için servisten uzak durmamak gerekiyor. Sonrasında bi şekilde fazlası çıkıyor cebimizden
 
Geri
Üst Alt