Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2017 seat leon motor arıza lambası

Mertglsn

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Kas 2020
Mesajlar
2
Yaş
28
Merhaba,Geçen hafta benzin aldıktan sonra motor arıza ışığı yandı.Ben de hemen sorunu öğrenmek için bilgisayara bağlattım.Hava basınç sensörü arızası,pasif yazıyordu.O yüzden telaş edilecek bir durum değil dedi usta sildi.Ardından 2 gün önce bu lamba tekrar yandı.Bu sefer bir gün bekledim ve çalıştırdım arıza ışığı yanmadı bir süre sürdükten sonra yandı.
Şimdi sizlere iki şey sormak istiyorum.
1-Bir ay önce aracın muayenesi vardı araç çift çıkıştı söktürdüm tek çıkışa çevirdim.Muayeneden sonra tekrar çift çıkış yaptım.Egzozda kaynak iyi yapılmadığından olabilir mi ?
2- Benzin ile alakalı olabilir mi ?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:
Hocam merhabalar;

Öngörüm egzoz yüzünden bunu yaşıyorsun, basit bi uygulama gibi gözükse de aslında egzoz motora ters basınç yapar (özellikle düşük devirlerde) Aracı biraz düşük devirlerde kullanırken bu ikaz lambası yanıyorsa muhtemel egzozdan gelen ters basınç düşük geldiği için olabilir.
Daha önce başıma gelmedi fakat dediğim gibi, benim aklıma gelen bu.
 
Geri
Üst Alt