Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2014 Avustralya GP İlk Zafer Rosberg

memet_one

Administrator
Katılım
9 May 2013
Mesajlar
14,445
Yaş
38
İlk zafer Rosberg'in, şampiyonlar yarış dışında



Nico Rosberg harika bir startla sezonun ilk yarışını kazanırken, pole'den başlayan Lewis Hamilton ve geçen dört sezonun şampiyonu Sebastian Vettel ilk turlarda dayanıklılık sorunlarıyla yarış dışı kaldılar.





Yarışa üçüncü sıradan harika bir startla başlayan Alman pilot henüz birkaç metre sonra Daniel Ricciardo ve takım arkadaşı yarışa pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton'u geride bırakarak finişe kadar sürecek olan liderliğini ele geçirdi.
Bu noktadan sonra Mercedes W05'in hız avantajını çok iyi kullanan Nico Rosberg, Valtteri Bottas'ın patlayan lastiği nedeniyle piste giren güvenlik aracı liderliğinde geçilen turlarda farkın erimesine rağmen liderliğini hep rahat bir şekilde finişe dek taşımayı başardı.
İlk turda 4. sıraya gerileyen Nico Rosberg'in takım arkadaşı 2008 Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton ise motorundaki bir silindirde ateşleme problemi yaşaması nedeniyle 3. turda garaja döndü ve yarışa erkenden noktayı koydu.
Avustralyalı pilot Daniel Ricciardo ise Red Bull ile ilk yarışında Kevin Magnussen'i mağlup ederek 2. sırayı aldı.
Böylece sezon öncesinde kabus gibi bir test sezonu geçiren Red Bull, Daniel Ricciardo'nun podyumu ile hem moral buldu, hem de gelecek için umudunu sürdürdü.
Sebastian Vettel'in ikinci formasyon turunda ortaya çıkan motordaki güç kaybı sorunu yarışa da taşınınca Alman şampiyon da Hamilton gibi yarışa bu kez 5. turda veda etti.
McLaren'in çaylak pilotu Kevin Magnussen ise start sonrasında önemli bir spin tehlikesinin ardından süper bir performansla ilk yarışında ilk podyumunu alarak, F1'de podyum gören ilk Danimarkalı pilot oldu.
Geçen sezonun Formula Renault 3.5 şampiyonu Magnussen, takım arkadaşı tecrübeli Jenson Button'u 3.2s farkla yenerken, Button da harika bir geri dönüşle 10. sıradan başladığı yarışı 4. sırada tamamladı.
Yarış içinde süper gelişim gösteren Williams'ın genç pilotu Valtteri Bottas Kimi Raikkonen ile mücadelesinde sağ arka lastiğini patlatıp jant üzerinde pite gelmek zorunda kalmasının ardından müthiş geri dönüş yaşadı ve yarışı 6. sırada tamamladı. Bottas'ın performansı Williams'ın gelecek yarışlarda bu tempoyu sürdürmesi halinde podyumlar göreceğinin kesin olduğunu da gözler önüne serdi.
Williams'ın diğer pilotu Felipe Massa ise ilk virajda Kamui Kobayashi'nin kendisini adeta biçmesi sonucu yarış dışı kaldı. Massa kaza sonrası açıklamasında Kobayashi'ye ateş püskürürken, yaşanılanın 2012 Belçika GP'de Grosjean'ın yaptığından farklı olmadığını ifade etti.
Fernando Alonso yine oldukça iyi savunma hamleleri ve akıllıca bir yarışla 5. sırada kalırken, takım arkadaşı Kimi Raikkonen pek çok kez spin tehlikesi yaşadığı yarışta Toro Rosso'ları gerisinde tutmayı başararak 8. sırada finiş gördü.
Jean Eric Vergne Bottas'a geçildiği sırada start finiş düzlüğü öncesi virajda çok ciddi bir driftten tek parça çıkıp yarışı 9. sırada noktalamayı başarırken, Daniil Kvyat 10. sırada finiş gördü ve en genç puan alan pilot ünvanını Vettel'den aldı.
Yarış başında temas yaşayan Perez, Marussia'lar ve Sauber'ler finiş görürken, toplamda finiş gören araç sayısı beklenenin üzerinde oldu ve 15 araba finiş gördü.


2014 Avustralya GP Yarış Sonucu:


1. Nico Rosberg Mercedes 1h32m58.710s
2. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault +24.525s
3. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes +26.777s
4. Jenson Button McLaren-Mercedes +30.027s
5. Fernando Alonso Ferrari +35.284s
6. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +47.639s
7. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +50.718s
8. Kimi Raikkonen Ferrari +57.675s
9. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault +1m00.441s
10. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault +1m03.585s
11. Sergio Perez Force India-Mercedes +1m25.916s
12. Adrian Sutil Sauber-Ferrari +1 lap
13. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari +1 lap
14. Max Chilton Marussia-Ferrari +2 laps
15. Jules Bianchi Marussia-Ferrari +8 laps****************

**************** Not classified

Yarış Dışı:

Romain Grosjean Lotus-Renault 43 laps
Pastor Maldonado Lotus-Renault 29 laps
Marcus Ericsson Caterham-Renault 27 laps
Sebastian Vettel Red Bull-Renault 3 laps
Lewis Hamilton Mercedes 2 laps
Kamui Kobayashi Caterham-Renault 0 laps
Felipe Massa Williams-Mercedes 0 laps

Sürücüler Klasmanı:

1. Nico Rosberg 25
2. Daniel Ricciardo 18
3. Kevin Magnussen 15
4. Jenson Button 12
5. Fernando Alonso 10
6. Valtteri Bottas 8
7. Nico Hulkenberg 6
8. Kimi Raikkonen 4
9. Jean-Eric Vergne 2
10. Daniil Kvyat 1

Markalar Klasmanı:

1. McLaren/Mercedes 27
2. Mercedes 25
3. Red Bull/Renault 18
4. Ferrari 14
5. Williams/Mercedes 8
6. Force India/Mercedes 6
7. Toro Rosso/Renault 3
 
Adrian Sutil, Sauber


Kevin Magnussen, McLaren


Jules Bianchi, Marussia


Nico Hulkenberg, Force India


Felipe Massa, Williams


Fernando Alonso, Ferrari


Kevin Magnussen, McLaren


Nico Rosberg, Mercedes


Kimi Raikkonen, Ferrari


FERRARİ
 
Geri
Üst Alt