Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2013 seat ibiza 1.2 Tsi Otomatik Vites sorularım

merttbey

Kayıtlı Üye
Sa arkadaşlar geçen hafta itibariyle aranıza katıldım aracım 36000km de garantisi bitmiş ben bakımlarını kaç kmde bir yaptırmalıyım aracın ilk sahibi en son bakımını 15000km de yaptırmış. Bir de aracın yan aynalarını park ettikten sonra nasıl katlıyoruz kapatıyoruz onu bulamadım. Ayrıca aracın suyuna nasıl bakıyoruz ? Acemi olduğum için yantlarsanız sevinirim

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun, sorularınızı sırası ile yanıtlamaya çalışayım
1. Aracınızın benzinli olduğunu düşünüyorum kendim de 2011 model 1.2 tsi leon sahibiyim bütün benzinli araçların ülkemiz şartlarında bakım aralığı 10.000 km yada 1 sene olarak baz alınır bunun nedeni ülkemizde ki benzin kirliliği hava şartları artı motor yağının kullanım ömrüdür kendi şahsi kanaatim ben titiz bir kullanıcıyım bu yüzden aracınızın bakımlarını 10. 000 km yi geçmeden yaptırmanız her 50.000 km de ise bu bakımlar sırasında bujileri de değiştirmeniz olacaktır .
2. Aracınızı park ettikten sonra anahtarınızıdan kilitleme tuşuna uzun süre basarak aynalarınızı kapatabilirsiniz tabi bunun için aracınızın modelinde katlanır aynanın opsiyon olarak alınması lazım bazı versiyonlarda dahildir benim aracım copa plus ve ayna kapama özelliği mevcut eğer içeriden kapatmak isterseniz volkswagenlerde kapı tutamağında bulunan bizde ise el freninin önünde bulunan bir tuş ile kapatabilirsiniz 321943127_tn30_0.jpg beyaz nokta ile işaretli yeri tersi yöne getirdiğinizde aynalarınız siz aracınızın içersiinden iken kapanacaktır fakat dikkat etmeniz gereken bir husus vardır ki aracı çalıştırmadan önce yine bu tuş ile aynalarınızı açmalısınz
3. aracın suyu diye duyduğunuz su aracın devir daim suyudur aracın motor bloğu içersidinde dolaşarak motorun belli bir ısıda bulunmasını sağlayan sudur içerisinde antifriz bulunur. aracın motor kaputunu açtığınızda solunuzda yukarıda kalan içerisinde bizim araçlarımızda kırmızı antifriz bulunur . asla ama asla motorunuz sıcakken yada yeni durduktan sonra bu haznenin kapağını açmamalısınız sıcaktır haşlanabilirsiniz . bu su kutunun üzerinde max yazan yerde yada yarısından biraz fazla olmalıdır

Öncelikle aracınız hayırlı olsun, sorularınızı sırası ile yanıtlamaya çalışayım
1. Aracınızın benzinli olduğunu düşünüyorum kendim de 2011 model 1.2 tsi leon sahibiyim bütün benzinli araçların ülkemiz şartlarında bakım aralığı 10.000 km yada 1 sene olarak baz alınır bunun nedeni ülkemizde ki benzin kirliliği hava şartları artı motor yağının kullanım ömrüdür kendi şahsi kanaatim ben titiz bir kullanıcıyım bu yüzden aracınızın bakımlarını 10. 000 km yi geçmeden yaptırmanız her 50.000 km de ise bu bakımlar sırasında bujileri de değiştirmeniz olacaktır .
2. Aracınızı park ettikten sonra anahtarınızıdan kilitleme tuşuna uzun süre basarak aynalarınızı kapatabilirsiniz tabi bunun için aracınızın modelinde katlanır aynanın opsiyon olarak alınması lazım bazı versiyonlarda dahildir benim aracım copa plus ve ayna kapama özelliği mevcut eğer içeriden kapatmak isterseniz volkswagenlerde kapı tutamağında bulunan bizde ise el freninin önünde bulunan bir tuş ile kapatabilirsiniz Ekli dosyayı görüntüle 16310 beyaz nokta ile işaretli yeri tersi yöne getirdiğinizde aynalarınız siz aracınızın içersiinden iken kapanacaktır fakat dikkat etmeniz gereken bir husus vardır ki aracı çalıştırmadan önce yine bu tuş ile aynalarınızı açmalısınz
3. aracın suyu diye duyduğunuz su aracın devir daim suyudur aracın motor bloğu içersidinde dolaşarak motorun belli bir ısıda bulunmasını sağlayan sudur içerisinde antifriz bulunur. aracın motor kaputunu açtığınızda solunuzda yukarıda kalan içerisinde bizim araçlarımızda kırmızı antifriz bulunur . asla ama asla motorunuz sıcakken yada yeni durduktan sonra bu haznenin kapağını açmamalısınız sıcaktır haşlanabilirsiniz . bu su kutunun üzerinde max yazan yerde yada yarısından biraz fazla olmalıdır
bu ayna kapatma modülü sonradan ekletilebiliyor mu

Geri
Üst Alt