Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2007 Cordoba Elegance Triger Değişimi Hakkında

tanju_9335

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Kas 2019
Mesajlar
5
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar benim aracım 2007 Cordoba Elegance paket benden önceki sahibim triger kayışı ve baskı balata hiç değişmemiş aracım 139 bine yaklaştı değiştirmem gerekiyor zannedersem alabileceğim markalar önerirseniz sevinirim.
 
Triger çok uzun ömürlü bir parça ve sorun çıkarsa sonuçları çok maliyetli olabilir. O yüzden bence parçayı yetkili servisten alın kit halinde, istediğiniz yerde taktırırsınız.
 
Genelde triger kayışı için 100.000 kilometre değişim için uygun aralıktır. Eğer triger koparsa araç giderken bir anda motoru kapanır ve eğer marş basmaya çalışırsanız büyük masraf açarsınız. Bu yüzden trigeri değiştirmenizi tavsiye ederim. Debriyaj balatası için de Ford Focus 1 2001 model aracımda 220.000 dayanmıştı ama tabi kullanıcının nasıl kullandığı ile ilgili bir ömrü var debriyajın. Sözgelimi istanbulda kullanılan bir aracın 70.000 de debriyaj balatası değişimi gerekebilir. Bunu da test etmenin yolları var. YouTube'a yazarsanız video şeklinde gösteren arkadaşlar var ancak şöyle söyleyeyim eğer aracınız kalkışta debriyajın kavrama noktası yok gibiyse balatanın ömrü bitmiş diyebiliriz. Bununla birlikte orijinal parça kullanmanızı da tavsiye ederim. Marka tavsiyesi olarak da ben 2001 aracıma orijinal parça bulamadığım için parçacımın tavsiyesi ile LUK marka taktım gayet memnunum.
 
Geri
Üst Alt