Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2006 seat altea önerirmisiniz

MELİH34

Kayıtlı Üye
Katılım
26 May 2016
Mesajlar
48
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar aile olarak kullanacagım 2006 model 1.6 motor seat alteayı önerirmisiniz güvenlik nasıl konfor nasıl yokuş çıkarken yıgılıyormu bu gibi konularda tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi yazarmısınız herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
 
Ayni aracin toledo olani var bende. Bagaj kismi farkli ve bagaj hacmi dogal olarak daha buyuk olani..

Oncelikle aracin motoru 1.6 102 beygir hitler motor diye bilinen (bse/bgu) motordur. Gayet uzun omurlu ve saglam bir motordur. Bir tsi kadar atik olmayabilir ama kasayi cokta guzel tasiyor. Yokuslarda devirli kullandigin surece bayilma yigilma yapmaz. Benim aracim 1430kg bos agiligi var oradan hesaplarsak cok iyi bile denebilir.

Altea kullanmadim ama arkasi haricinde benim aracimla tamamen ayni o yuzden kendi aracimi degerlendirir gibi yaziyorum. Gayet keyifli konforlu bir aractir. Suan bircok yeni modelde bile olmayan 4 bagimsiz suspansiyona sahiptir. Ne yumusak ne sert kararinda suspansiyonlari vardir.

Yol tususu kasa yuksekligine gore cok iyidir. Bunda bagimsiz suspansiyonlarinda etkisi vardir. Arac şase olarak golf 5 audi a3 ile ayni saseyi kullanir. Zaten alttakim vs tumuyle aynidir kaporta ve ic plastik aksam disinda parca sikintisi kesinlikle yasamazsin.

Guvenlik konusunda zamaninin en iyilerindendir. Euroncap testinde 5 yildizi vardir. 8 hava yastigi ve esp butun paketlerde standart donanimdir. Allah gerek etmesin ama gerekli durumda guvenlik acisinda o model bir aracta bunun cok ustu yoktur..hele fiyat araliginda rakibi yoktur...

Alirken stylance paket almani tavsiye ederim. Zira guvenlik acisindan cok eksik olmasa da bos pakette bayagi bir donanim eksigi vardir.

Stylance ve referance paketleri vardir. İkisinde de abs/esp/8 hava yastigi standarttir. Stylance paketlerde ek olarak konfor donanimi cok fazladir. Yani hiz sabitleme, dijital cift yonlu klima, far sensoru, yagmur sensoru, katlanir ayna, 4 cam tam otomatik vs gibi yabana atilmayacak ekstralar vardir.

Velhasil isin ozu temizini bulursan keyifle kullanilacak ve kesinlikle verdigin her kurusu hak edecek bir aractir...

O paralarda absyi bile standart donanim olarak koymayip opsiyon koyan markalardan almaktansa bunu almak gayet akil mantik isidir...
 
Kasası agır oldugundan motor yetersiz kalıyor diye bir yorum okudum bu yüzden merak ettim yokuşlarda yıgılma olup olmadıgını
 
Kasası agır oldugundan motor yetersiz kalıyor diye bir yorum okudum bu yüzden merak ettim yokuşlarda yıgılma olup olmadıgını
Valla ustadim kasasi agir dogrudur ama sanziman disli araliklari kisa oldugu icin yokuslarda da olsa bayilma durumu yasamadim ben. Haa tabi dedigim gibi yokuslarda devirli kullanmak gerekiyor. Cunku maksimum torku 3700 devirde veriyor makina.. alt devirler cansiz ama ust devirler gayet yeterli. Yani sonuc olarak bir tsi motor degil ama atmosferik motora gore gayet tatminkar bir motor. Bu yaz antalya konya yolundaki yokuslari yuklu halde (benzin+lpg full depo bagaj dolu ve aracta ikisi cocuk 4 kisi ile) tabir yerindeyse cayir cayir tirmandim masallah banamisin demedi.

Arkadasin 2010 passatta var ayni motor (1.6bse) oda benimle ayni goruste yani cekisi iyi diyordu.. leonlarda sa aynı motor kullanilmisti onlar da degerlendirebilir.

Yine de tabi beklentin ne yonde ona gore deneyip gormen en sagliklisi olur ustadim..
 
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim bende aile olarak kullanacagım güvenlik ve konfor durumu içime sindi sadece kafama takılan kilosundan dolayı motor çekişini merak ediyordum bilgileriniz aydınlatıcı oldu tekrardan teşekkür ederim
 
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim bende aile olarak kullanacagım güvenlik ve konfor durumu içime sindi sadece kafama takılan kilosundan dolayı motor çekişini merak ediyordum bilgileriniz aydınlatıcı oldu tekrardan teşekkür ederim
Rica ederim ustadim Allah gonlune gore versin inşallah. Temiz bir arac bulursan kesinlikle üzmez ;) yine de tabi ki deneyip gormende fayda var..
 
Bende de bu aracın toledo versiyonu var. Yukarıda @wanted007 arkadaş gereken her şeyi söylemiş. Bana pek bir şey kalmamış. :)

Ha bu arada parçasını bulamam diye de düşünme. Her türlü parçasını bulursun. En kötü servisten getirtebilirsiniz. Bu fiyatı bu kalite ve bu konforda başka araba bulamazsın diye düşünüyorum.

Temizini bulursanız gönül rahatlığıyla alabilirsin.
 
Wanted007 gereken herşeyi söylemiş. Bende 2007 var. İnan elimde 100bin olsa satıp da başka araç almak bile istemem. Araç konfor, donanım anlamında d segment gibi. Aracı sürerken ben bunla kaza yapsam hiçbirşey olmaz bana izlenimi veriyor. Ben 2014ten beri kullanicisiyim. Aracımda scirocco 17inch jant var bakan bir daha bakıyor. Bir kere atmfen para çekerken astsubayın biri koşa koşa geldi. Sat bana bunu ne istiyorsan vereceğim dedi yine de satmadım. İnsanın içine sine sine bir arabaya binmesi çok güzel. Bu arabada tek eksik 5 ileri olması. Uzun yolda 6.vitesi istiyor resmen tabi yokuşta o kadar olmasa da biraz bayılıyor. Devri artitırsan sıkıntı olmuyor.
 
Geri
Üst Alt