Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2006-2008 model Leon hakkında bilgi verebilecek olan?

ibrahim411

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Ara 2015
Mesajlar
58
Yaş
34
Merhaba;
2004 model 1.4 Cordoba signo model aracım var. Leon almayı düşünüyorum. Teknik bilgi, yakıt, konfor, kronik arızaları, artı ve eksileri hakkında bilgi verebilecek olan var mı? 2006-2008 arası full olan modeli hangisi? 1.6 LPG uyumu nasıl? Benim aracım 1.4 olduğu için yüklü yada klima açıkken resmen baygın. Ama bagajım geniş, gibi artı ve eksileri araştırmaktayım. Teşekkürler.
 
yaklaşık 3 aydır kullanıyorum, makyajlı kasasını.

1- 1.6 BSE düz benzinli motoru lpg ye tam uyumlu.

2- Kış aylarında olduğumuz için yakıtı denemedim ama 3 silindir 1.4 motordan sonra ne alırsan sana çok yakacak. ( önceki arabam polo 1.4 tdi - 3 silindir)

3- Bagaj hacmi hactback olmasına rağmen geniş.

4- tek kronik arızası bildiğim kadarı ile kapı kilit mekanizmaları. ( aldığımdan beri var, forumda da birçok arkadaştan duydum )

5- Spora yakın bir araç olduğu için ve süspansiyon bağımsız olduğu için konfor biraz düşük ama bel doldurma desteğine kadar araçta konfor için her şey düşünülmüş.

6- en dolu modeli fr ama stylance yada style her neyse bir altı.
 
Arkadasin dedigi gibi lpg ile tam uyumlu. Ortalama 9 10 lt yakar. Lpg ile ustune 1 2 lt daha ekleyin. Tahmini 260 280 krs arasina denk gelir. Kronik bi problemi yok. Kapi kilit arizasi genelde denk geliyor. Ama usta bi tamirciyle ucuz yollu halloluyor. Suspansiyon sert ama orjinal suspansiyonla cordabadan kotu deildir. Cordabada cok yumusak sayilmaz. Ben lpg ile kullaniyorum aman aman bi performans sorunum olmadi. Gitmesi icin devirli kullanmam gerekiyor. Performans ariyor yakiti cok dert etmiyorsaniz tsi bakin. Ama yakit onemli hizla isim yok dersen kesinlikle 1.6. Birde alirken sport up denk getirirsen sinifinin en dolusudur. Tamponlar haric frdan eksigi yoktur.
 
2006-2008 Model en dolusu en iyisi Stylance`dir . Daha önce Astra-Golf-Mini kullanmış birisi olarak içlerinden en iyisi diyebilirim. LPG ile uyumlu mu evet uyumlu ama arıza lambası yakıyor tabikide. Süspansiyonlar evet sert ama rahatsız edici değil kesinlikle, kronik sorun olan kapı kilidi sorunsalı benim de başıma geldi , motoru değiştirdim bir daha başıma gelmedi, çok aman aman bir sorun da değil, Performansa gelince 1,6 motor için normal, ben çıkmam ben gitmem ben hızlanamam dediği yeri görmedim. Diğer kullandığım araçlardan daha iyi.
Donanım olarak Stylance harici önermiyorum, Bi xenon far harici herşeyi var , hee bide sunroof... Park sensörü yağmur far sensörü, hız limitleme sabitleme elden gaz arttırma eksiltme digital çift yönlü klima esr , lastik basınç sensörü , var da var araçda ... (Yeni modellerle mukayese etmiyorum yaşına göre mukayese ediyorum)
ve gel gelelim sanayi kısmına... Hayatım boyunca bir GOLF de bu kadar huzurluydum bir de LEON`umda ...
 
2007 1.6 sport up kullanıyorum lpg uyumlu (arıza lambası yanıyo) kronik arıza olarak arkadaşların dediği gibi kapı kilidi şuanda çalışmıyo, özelliklerini sayarsak en dolu modeli olarak bilinen stylance tan hiç bir eksiği yoktur(sunroof hariç) şöyle bir artısı vardır ki orjinalinde recaro koltuk vardır stylance modelinden inip sport modeline binmeseniz bile farkı anlarsınız ;)
 
Geri
Üst Alt