Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2005 ibiza 1.4 tdi turbo kapatma sorunu

Bhdr0640

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Tem 2019
Mesajlar
2
Yaş
32
Selamlar abilerim kardeşlerim. Aracımda şöyle enteresan bir sıkıntı var. Diyelim ki 3. vitesle gitmem gereken yerde 4. vitese alıp gazı kökleyip hızlanmaya çalıştığımda araç bir anda turboyu kapatıyor. Vites küçültsem de devirlenmiyor ve hızlanmıyor. Sanırım limp moda düşüyor. O sırada 0299 yetersiz hava basıncı uyarısı veriyor. Aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda düzeliyor. İşin garibi bunu cruise control devrede iken yapmıyor. Aracın tüm bakımları düzenli bir şekilde yapılıyor. Bu arızayı verdiğinde herhangi bir uyarı ışığı yanmıyor göstergede. Sizce nedeni ne olabilir veya daha önce başına gelen var mı?
 
Öncelikle bı turbo hortumlarını kontrol ettirin.. turbo hortumlarinda sorun yok ise. Turbo veskeyt sıkışması olmuştur.

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
Bugün ilk defa yolda giderken kendi kendine stop etti aynı sorunla mı alakalıdır bilmiyorum ama durup dururken stop etti tekrar bastım marşa çalıştı, tüm bakımları da yeni yapıldı, tüm sıvıları değişti acaba bakım esnasında yanlış bişey yapmış olabilirlermi ki
 
Geri
Üst Alt