Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

140 kmden sonra gelen ses !

justasecond

Kayıtlı Üye
Selamun aleykum arkadaşlar. Biliyorum böyle sürekli konu açıyorum ama tek yardim aldığım yer burası :) Bugün ilk defa arabayla hız denemesi yaptim Bolu otobaninda. 140tan sonra garip bir ugultu geliyor. Nasil anlatayım bilmiyorum ama turbolu araçların turbosu bozulduğunda gelen bir ugultu gibi. Benim ilk aklima gelen bogaz kelebegi ama emin değilim. Bu sesi tamirciye göstersem o hiza cikmadan anlamaz tahminimce. Sabit hizda ayagimi gazdan cekince ses kesiliyor ama bastigimda tekrar çıkıyor. Bu normal midir fikri olan var mi acaba ?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamun aleykum arkadaşlar. Biliyorum böyle sürekli konu açıyorum ama tek yardim aldığım yer burası :) Bugün ilk defa arabayla hız denemesi yaptim Bolu otobaninda. 140tan sonra garip bir ugultu geliyor. Nasil anlatayım bilmiyorum ama turbolu araçların turbosu bozulduğunda gelen bir ugultu gibi. Benim ilk aklima gelen bogaz kelebegi ama emin değilim. Bu sesi tamirciye göstersem o hiza cikmadan anlamaz tahminimce. Sabit hizda ayagimi gazdan cekince ses kesiliyor ama bastigimda tekrar çıkıyor. Bu normal midir fikri olan var mi acaba ?

Gelen ses normal araçta kar lastiği var mı ?
Araç devri yükseldiği için turbo türbünleri daha fazla devir yapıyor bu nedenle duyuyorsun sanayide turbo işi yapan bir yerde basınç kaçağı varmı diye kontrol ettir

Evet kar lastiği var kardeşim. Kar lastiğini taktirmadan önce hic hız yapmadim. O yüzden karşılaştırma yapamıyorum.. yalnız benim aracim 1.6 düz motor turbo yok ki

kar lastiği uğultu yapar. ama bu senin anlattığın farklı. gaza basınca geliyor diyorsun.

Evet kar lastiği var kardeşim. Kar lastiğini taktirmadan önce hic hız yapmadim. O yüzden karşılaştırma yapamıyorum.. yalnız benim aracim 1.6 düz motor turbo yok ki

1.6 normal motor ise kelebekten gelme olasılı var bir yerden üfleme yapıyor sanırım
Birde kış lastiği ile max 120km kendini ve başkalarını riske atma bolu yolu güneşli günde bile buzlanma yapıyor

Üfleme yapiyor ise rolantide dalgalanma yapmaz mi ? Tavsiyeni de dikkate alicam kardeşim

kar lastiği uğultu yapar. ama bu senin anlattığın farklı. gaza basınca geliyor diyorsun.
Aynen kardeşim ugultu sesine zaten alıştım lastikten dolayi. Ama bu ses farkli yuksek devirde ortaya çıkıyor

Bir de ne kadar zorladiysam da 190 km uzerine cikmadi araç. 2000 model golf 4 ile 210 görmüştüm. 190a geldiğinde bir ses geldi diit diit diit diye nerden geldigini de anlamadim :s

Son düzenleme:
Bir de ne kadar zorladiysam da 190 km uzerine cikmadi araç. 2000 model golf 4 ile 210 görmüştüm. 190a geldiğinde bir aes geldi diit diot diit diye nersen geldigini de anlamadim :s

Hız limütörü var araçta ne yaparsan yap o hızı geçmez yokuş aşağı biraz geçer oda km sayaç gösterge sapmasından olur

Hız limütörü var araçta ne yaparsan yap o hızı geçmez yokuş aşağı biraz geçer oda km sayaç gösterge sapmasından olur
Anladim kardesim. Ses icin ne yapmam lazim ? Sanayiye götürsem sürüş yapmadan anlama şansları var mi ?

Geri
Üst Alt