Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Volkswagen Türkiye'de fabrika yatırımı yapacak

Atecateam

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Mar 2017
Mesajlar
821
Yaş
35
Değerli Arkadaşlarım,

Volkswagen yapmış olduğu yatırımlara bir yenisini daha ekliyor ve ülkemizde fabrika açıyor. Gerçi bunun denemesi 2011 yılından 2014 yılına kadar yapılmış görüşülmüş araştırılmış ama anlaşma zemini sağlanamamıştı. Şimdi ise 2022 yılında üretime geçecek fabrika için anlaşma sağlandığı haberi verildi. Anlaşma zemininde Türkiye fabrikamızdan 2 model ilk olarak banttan inecekmiş.
Seat ATECA
Skoda KAROQ

Ford Otosan ticari üretim tesisi ile de anlaşıp ticari araç üretimini yapacaklarmış.

Diyeceksiniz ki tamam ama niye?

Arkadaşlar özür dileyerek bir itirafta bulunacağım biz 2. sınıf bazende 3. sınıf bir dünya ülkesiyiz. VW Grubu fabrikasında yer açıp elektrikli araç imalatına geçmek için üretim yatırımlarını başka ülkeye kaydırıyor. Tüm büyük markalar böyle hareket eder. Onlar Pentium4 kullanırken biz Pentium2 çıkacak diye sevinirdik. Bu gecikmeli aktarım örneği maalesef her teknolojik sektörde var.

"Dizel araç avrupada yasaklanabilir ama bize koymaz amacoğlu burda bitiremezler kolay mı len Türkiye'de dizeli bitirmek."
Tabirinden de anlayacağımız gibi onlar elektrikliye binerken bizde kendimiz için üretim yapmış olacağız. Bir de bizden daha geri ülkeler için neyse bir şekilde ucundan tutmuş oluruz.
Bu arada 5000 kadar da işçi alınacakmış.

Bence fabrika Manisa bölgesine kurulacak. İzmir limanına yakın olduğu için ve bu bölgede otomotiv parça üretim sektörünün içinde olduğu için en avantajlı bölgedir.

Günün Soru İşareti: Volkswagen Türkiye'de üretim yapmaya başladığında Distribütörlük hakları ile ilgili bir durum yaşanacaktır. Doğuş Grubu ve Yüce Otomotiv bu duruma nasıl bir yaklaşım sergileyecekler? İşte bu durumu
Yaşayacağız ve göreceğiz.

Seat Ateca - Made IN TURKEY...
1544444279139.png
 
Son düzenleme:
Güzel yatırım hayırlı olur inşallah


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Her ne olursa olsun.
Ülkeye yatırım demek katma değer demek, istihdam demek, vergi demek, iç piyasanın canlanması demek vs.. vs..
Bunun yanında adam gelip de milyonlarca euro yu güvenmediği ülkeye yatırmaz.
Ekonomik ortam ve işçilik olarak bir güven var ki bu parayı buraya gömüyor.
Bunun yanınıda ülkeye katacak batının deyimiyle know-how bizim deyimimizle mamül ortaya çıkana kadar her alanda
bilgi birikimi ise hepsinden daha önemli.
Bu fabrikada mühendisimiz, teknisyenimiz önemli deneyimler kazanacak ve umarım bu deneyimlerini yerli arabada kullanacaklar.
Hayırlısı olsun. Kendi aracımız gün yüzüne çıkana kadar bu fabrikalarda üretilen araçlara binmeye devam.
 
Sakın bu işe sevinmeyin, ülke şahlanacak kalkacak ayağa falan demeyin. Adamlar koşarken biz daha emeklemeye devam edeceğiz. adamlar uzaya çıkarken biz daha asfalt yapmaya devam edeceğiz. Yani hep geride kalan biz olacagiz. Tabi bizden kötüleri de var. Buna da şükür.


Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
Anlattık abi bunu işte tamda buydu 3. Sınıf ülkeler

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
 
Geri
Üst Alt