Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Honda Civic Rs

Doğru total düşünmek lazım 1 uzun ömürden kastınız ne kadar bir aracı ortalama kaç yıl kullanıyorsunuz 2 beğenmediğiniz turbo şarjlı motorlar ile yakıt ekonomisi bakımından fark nedir 3 sürüş keyfi ve malzeme kalitesi konusunda beklentilerinizi karşılıyor mu 4 aracınız satarken size zorluk çıkarıyor mu bunların hepsinin cevabı bence honda yada uzak,Doğu değil dostum
Burada seat honda yaristirmasi yapmiyoruz dostum zaten forumlarda o tartismalari yapmayali 15 sene oldu her aracin artilari olduğu kadar eksileri de vardir eksilerini gozardi ettiğin araci gider alirsin. Arabalari sifir km olarak da degerlendirmemek lazim bu araclar 200 bin km lerden sonra nasil davraniyor o da onemli. Herkes 1-2 yasinda veya sifir araba alamiyor ama sundan eminim bir honda veya toyota motorunun omru ve problemsizligini cogu marka ile karsilasrirmam. Piyasadaki 91-92 model hala ayakta motoru acilmamis civicler bunun kaniti.
 
2 hafta once aracimi degistirdim. Honda yerine Seat leon aldim cunku bugun benim kisisel beklentimi karsilamiyordu. Dedigim gibi beklentimi karsilamadigi yerde dusunmem satarim. Marka fanatikligim yok.
 
:) konu şanzımandan nerlerele geldi:) her markanın + ları - leri var kendine göre...ben sadece DSG ile CVT arasındaki + ve eksilerden bahsettim ikisnide kullandım çünkü...babamda 2.0 xt 240 hp. lik forester var cvt...ama gaza basınca 1.0 115 lik dsg nin keyfini vermiyo tabiki( 100 km ye kdr) neyse...kimsenin düşüncesini yada fikrini değiştirmeye çalışmıyoruz burda,ben tecrübe ettiğim ve bütün otomobil otoritelerinin aynı fikirde olduğu teknik verilere ve kağat üzerinde kanıtlanmış şeylere dayanarak yorum yapmaya çalışıyorum ama farklı düşünen arkadaşların bunları değerlendirdiğini düşünmüyorum...boşuna daha fazla bişey yazmaya gerek yok o açıdan...herkese kazasız sürüşler,iyi forumlar
 
Haklısın bir aracı değerlendirirken iyi veya kötü diyebilmek için bir çok kriter var
Güvenlik,Uzun ömürlü motor, sorunsuz aktarma ve yürüyen takım, konfor, donanım, problemsizlik,düşük yakıt tüketimi,düşük bakım maliyetleri diye liste uzayabilir.

O söylediğin atmosferik 1,6 motordan 160 hp çıkaran doch vtec'i kullandım.
Dönemine göre belki konfor ve güvenliği standartlarda olan ama sürüş zevki şu an bile bir çok araçtan alamayacağınız seviyedeydi. Ya ne anlatıyor bu diyeceksiniz ama Civic Vti kullanmadıysanız ne dediğimi anlayamazsınız. (marka fanatiği değilim beni tatmin etmeyen aracın gözünün yaşına bakmam satarım)
Honda bu motoru ve şanzıman teknolojisini daha sonraki yıllarda geliştirmedi ve kullanmadı ve efsane olarak kaldı. Vtec teknolojisi yapı olarak BMW'deki Vanos sistemine benzer hatta aynıdır.
Bugün kullanılır mı? kullanılır ama güvenliği artırıp konforu çok düşünmeyeceksin.

Tavsiyemdir arkadaşınızda sağda solda hatırınız olan birinde 96-01 arası vti vtec varsa devir saatini 5500-6000 lere vurdurmak için 1 kere kullanın. Neden 6000 dediğimi bunu yapınca anlayacaksınız.
Hee o devir saati wideband olmadan 8200 e kadar da gidiyor.
FB_IMG_1498245348300.jpg

iyi bilirim 7 8k devirleri eskilerden;)

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
 
yeni kasanin 1.6 si alinmaz 1.8 almakla cok yerinde karar olmus gule gule kullanin


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Geri
Üst Alt