Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yıkama

Aramıza hoşgeldin..Üyelerimiz kısmında sizi tanımak isteriz.
 
Aramiza hosgeldiniz. Seramik veya baska olsun olmasin arac yikanirken asindirici urunlerden malzemelerden uzak durmaniz lazim. Ornegin fircayla arabanizi yikatmayin. agresif asindirici bir yikamadan uzak durun aracta boya koruma, wax birakmadigi gibi ince ice gunes vurunca daha cok belli olan ciziklere sebep veriyor.
Benim tavsiyem yine bir arastirmanizi tavsiye ederim
Aracinizi ozel sampuanlar yuksek temizleyici ve asindirici kimyasal olmayanlarla yikamaniz ( kendi urununuzu oto yikamaciniza goturdugunuzde rica ederseniz belki ayarlarlar ) kuvvetli sampuanlar oto yikamalardaki veya susuz temizleme deterjanlari yuksek cozunurluklerinden yolayi yuzeydeki korumaya zarar verebilirler.
Sonuc : yuksek cozunurluk ve asindirici degil. Hafif koruma destekli ozel sampuan kullanmaniz ve mikrofiber bez kullanmaniz.
Benim dusuncelerim bunlar yinede seramik isiyle ugrasan yerlerden bilgi almanz daha saglikli olucaktir.




Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
 
Kisa zaman once 0 leon fr aldim seramik kaplattim. Merak ettigim aracımı nasıl yıkamalıyım. Tesekkurler.

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
Öncelikle aracınızı kazasız belasız kullanın. İmkanınız var ise kendiniz yıkayın. İç, dış beziniz ayrı olsun. Oto yıkamaya götürdüğünüzde de ph nötr şampuanla yıkatın. Fırça kesinlikle kullandırtmayın. Mikrofiber yıkama eldiveni tercih edileblir. Yıkamacılar aynı bezi cama,kaportaya, torpidoya kullanıyor. Bez temizliğini de basınçlı su ile yerde yapıyorlar ve bez temiz olmuyor. İç kısmının tozunu alıyorlar fakat bence daha da kirletiyorlar zamanla. Ben aracı sıfır aldığımdan beri kendim yıkıyorum. Oto yıkamaya gidip dış yıkama ücreti veriyorum su ve süpürgesini kullanıyorum. Şampuan, kova, bezler, cila, trim koruyucu, jant temizleyici,lastik parlatıcı v.s her şeyim mevcut. Tertemiz yıkıyorum. Kova yöntemiyle yıkayan yerler mevcut fakat İstanbul'da minimum 50 tl ye yıkıyorlar. Düzgün yıkama yaptırdığınızda ve arada bir cila kullandığınızda 10 yılda geçse boya canlılığını koruyor. Emsal araçlardan direkt ayrılıyor. Sonra ''Abi aracı satmıyor musun satarsan haber ver'' sorularıyla karşılaşıyorsunuz:)
 
Her aracımda seramik kaplama uygulaması vardı. Yıkama için benzinlik vb yerlerden veya güvenmediğiniz oto yıkamacılarından uzak duracaksınız. Bunların kullandığı şampuan değil kostik içeren deterjanlardır. Seramik kaplama bu şekilde birkaç yıkama sonrası yok olacaktır. Eğer seramik kaplamayı araç üzerinde uzun tutmak istiyorsanız ilk olarak kendiniz yıkayın , ikinci olarak PH'si nötr , cilasız şampuan kullanmanızdır. Mikrofiber bez olmazsa olmazınız olsun. Fırça ve mikrofiber olmayan bezler kaplama üzerinde harelenme yapar.
 
Merhaba. Benimde aracimda seramik var ve hep yaptirdigim yere yikatiyorum. Kesinlikle firca vurmuyolar. Seramik oldugu icin kopuk sonrasi su vurunca akiyor zaten ne varsa. Cok camur olursa eldivenle ustunden geciyorlar. Bide 6 aylik bakimlari var onun. Arkadaslar daha iyi bilir gerci ama yapilmasi gerekli sanirim.


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Aramıza hoşgeldin Saylan


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Geri
Üst Alt