Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Toledo 1.8 Signo O.V.

ytoprak

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Haz 2018
Mesajlar
3
Merhaba Arkadaşlar,

Aracımla ilgili merakım şu yönde;
Benzin/LPG, otomatik vites ve yakın zamanda şanzıman yağı, filtresi, devir sensörleri, 10Bin yağ bakımı ne gerekiyorsa yapıldı/değiştirdiler. Şanzımanın iyi olduğunu ve işleme gerek olmadığını söylediler ama şöyle bir sorunum var ve anlam veremiyorum: Fazla KM yaptığımda, mesela 150-200 arası, bazen 3Bin devir üzerinde rampa çıkarken vites küçültüyor yani 3'üncü vitese alıyor kendini ama rampa bittiğinde 4'e atmıyor. İlla sağa çekip, kontak kapatacağım ve sonra çalıştırıp yola devam edeceğim. Şanzıman sorunlu olsa, hiç düzelmez gibi geliyor. Devir sensörü arızalı dediler, değiştirdiler, 1 ay yapmadı, şimdi yine yapmaya başladı. Cihaza bağlıyorlar, her hangi bir şanzıman veya başka bir sensör vs arızası çıkmıyor. en son kendim elm cihazı ve yazılımı aldım, onda da böyle bir sonuç çıkıyor ama teknik bilgim olmadığı için, pek bir anlam veremedim.

IMG_20180607_094137.png

Konuyla ilgili ne yapabilirim Sizce ya da ne gibi bir çözüm öneriniz olabilir? Elektriksel olabilir mi ya da benim aklıma şu geliyor (ki genelde o devreye girdiğinde yaşıyorum sorunu);
Roket ya da Turbo dedikleri, gaz pedalından ayağımı kaldırıp aynı saniye geri bastığımda Turbo benzeri bir şey aktif oluyor, ya takılı kalıyor ya da bilmiyorum ne sorun var ama genelde o, aktif olduktan sonra hata alıyorum.

Şanzıman, soğutmasından kaynaklı olabilir mi diye de düşünmeden edemiyorum kendimi ki sanki ısındıktan sonra yapıyor. Yoksa vites geçişleri falan iyi.

Araçtan memnunum ama bu sorun canımı sıkıyor ve her gittiğimde para bayılmaktan gına geldi.
 
Eğer gerçekten bunun sorun olduğunu düşünüyorsanız çözümünü bilemiyorum. Ancak ben de 4 ileri klasik tork konvertörlü otomatik araç kullandım. Rampalarda eğer gaza sabit şekilde basarsanız bu tepki doğal bir tepki. Araç gerekli devri yakalamak adına vites küçültür. Tekrar düze çıkınca ileri atar.
 
Eğer gerçekten bunun sorun olduğunu düşünüyorsanız çözümünü bilemiyorum. Ancak ben de 4 ileri klasik tork konvertörlü otomatik araç kullandım. Rampalarda eğer gaza sabit şekilde basarsanız bu tepki doğal bir tepki. Araç gerekli devri yakalamak adına vites küçültür. Tekrar düze çıkınca ileri atar.

İşte sıkıntı da orda, düze çıktıktan sonra 4'e geçiş yapmıyor. Şanzıman, sensörler vs her şeyi kontrol ettirdim, ölçtürdüm. Hatta dediğim gibi sensör değiştirdiler ama yine aynı, anlamadım. Bir de genelde yüklü iken yapıyor. 1 ya da 2 kişi varken ve bagaj yokken pek olmadı ama araç yüklü ya da içi doluyken 2 - 3 defa oldu, şebebini çözemediler. Şimdi şanzıman indirecez diyorlar, başka bir usta da şanzımzanın sağlam sakın dokundurtma, paranı almak için bahane diyor. Aracım, kazası-değişeni vs olmayan bir araç ve titizlikle kullandım, bakımları vs her zaman önem verdim ama konuyu anlamadım neden yapıyor.

Hata kodlarına bakıyorum, genelde lpg uyumsuzluğundan kaynaklanan hatalar ki onları takma diyor ustalar. Devir yakalamak için küçülttü, güzel ama neden düze çıkınca geri yükseltmez?
 
Son düzenleme:
Pardon düze çıkınca vitesi arttırmıyor. Yanlış anlamışım.
 
Geri
Üst Alt