Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ses Sistemi Ayarı

leontr26

Kayıtlı Üye
Katılım
10 Haz 2018
Mesajlar
45
Yaş
24
merhabalar 2 tane sorum olacaktı 1)aracım 1.6style 2009 leon arka sol hoparlörüm çalışmamaya başladı hoparlörün aynısını nerden bulabilirim

2) bazı basslı şarkılarda höparlör patlak ses veriyor kendim audio kısmından kısmak zorunda kalıyorum bunun otomatik bir ayarı yokmu iphonelerde örenğin snap çekerken bass çok gelince sesi kısıyor gibi ?

cevaplarınızı bekliyorum..
 
ilk sorunuz için, yetkili servisler veya çıkmacılarda bulabilirsiniz. Parça kodunu internetten bulup parçacılara da sipariş edebilirsiniz.

ikinci sorunuz içinse, öyle bir şey olabilmesi için aracınızda aktif ekolayzer ve dsp benzeri ürünler olması gerekir, çok yüksek maliyetli olacaktır. Onun yerine bass/mid arasındaki dengeyi oturtmaya çalışmanız daha kolay olur. Atıyorum bass 5te iken patlıyorsa 3e aldığınızda o kadar çok patlama yapmayacaktır, ama güçte de çok ciddi bir kayıp yaşamazsınız.

Bir de genelde arka hoparlörler ön höparlörlerden daha güçsüz olurlar, bunun için de sesi 1-2 tık öne doğru verirseniz, sadece arka hoparlörlerin sesini kısacaktır, bu sayede de patlamaların önüne geçebilirsinz.
 
sizin yeni leonlarda bass kaça kadar çıkıyor ve destekliyor mu

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

Bizim araçlarda ortada bir rakam yok, grafik olarak ayarlanıyor. Ben genelde android auto ile birlikte kullandığımdan aracın ekolayzerinden pek faydalanamıyorum. Bluetooth ile bağlandığında ses daha güçlü geliyor ama biraz boğuluyor, android auto yüksek çözünürlüklü ses desteği sunduğu için bass olarak daha düşük seviyelerde, ama genel berraklık olarak çok daha temiz bir ses veriyor.

Müzisyen olduğum ve ses tekniğiyle uğraştığım için abartılı bass seven biri değilim, sesin dengeli olmasından yanayım. O yüzden EQ ayarlarında da bass ı köklemem, sistemden en yüksek dengeyi almaya çalışırım. Onun için de hiç bir değeri abartmamak gerekiyor.
 
Geri
Üst Alt