Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat’tan Yeni Şehir İçi Otomobili: Minimo!

BlaCKaDDeR

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
1,321
Yaş
41
Seat’tan Yeni Şehir İçi Otomobili: Minimo!



Seat, şehir içi ulaşım çözümü için ürettiği yeni konsept otomobili Minimo'yu Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttı!







Markanın yüzde 100 elektrikli konsept aracı Minimo, Mobil Dünya Kongresi'nde (Mobile World Congress – MWC) tanıtıldı. Aracın tanıtımında konuşan SEAT Başkanı Luca de Meo, “SEAT Minimo geleceğin şehir içi araç kullanımını şekillendirecek platformlar için özel olarak tasarlandı. Araç paylaşım şirketlerinin aradığı çözümü sağlayacak model, bu tip şirketlerin karını arttırması için anahtar olacak. Minimo hem şehirlerin hem de araç paylaşım şirketlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak” dedi.






Tamamen elektrikli!

Minimo, bir otomobilin güvenliği, rahatlığı ile motosikletin çevikliği ve kolay park edilebilirliğini bir arada sunuyor. İki kişilik oturma kapasitesi sunan yüzde 100 elektrikli konsept otomobil, entegre pil değişim sistemi ile geliştirildi. Bu detaylara baktığınızda otomboilin Renault markasının Twizy modeliyle benzer bir yapıda olduğunu fark ediyorsunuz.







2.5 metre uzunluğunda, 1.2 metre genişliğinde ve 3.2 metre karelik yer kaplayan otomobil 7.2 metrekarelik normal bir otomobile kıyaslandığında, şehirdeki ekolojik ayak izini de azaltıyor. Minimo, motosiklet park alanlarına park edilebiliyor ve normalde yalnızca bir otomobilin sığabileceği trafik şeridine yan yana sığabiliyor.







Ayrıca Minimo entegre pil değişim sistemi ile geliştirildi. Bu da aracın yalnızca birkaç dakikada şarj olmasına ve 100 kilometreden fazla yol kat edilebilmesine olanak sağlıyor. Minimo şarj noktalarında şarj edilmek zorunda kalmıyor.







Minimo aynı zamanda otomobilin ekranına kullanıcının akıllı telefonunu herhangi bir kablo ya da bir soket ihtiyacı olmadan otomobile bağlayan ‘Dijital Erişim' anahtarı ve kablosuz Android Auto ile kolay dijital kullanıcı deneyimi sağlayan 5G teknolojisine sahip bir araç. Diğer özelliklerinin yanı sıra otomobil sürücünün 16 ya da 18 yaşında olduğunu tespit ederek hızını 45 ya da 90 kilometre olarak tanımlayabiliyor. Android Auto'daki Google Asistan uygulaması ile kullanıcılar sesli komut ile otomobile bağlı kalabiliyor, kolaylıkla yanıt alabiliyor ve medyayı sistemini kontrol edebiliyorlar.

Alıntı
 
Tek sıkıntı bizim ülkede zor piyasa yapar birde tek kişilik yani zor piyasa yapar birde yeni vergi gelir buna alınmaz
Fakat keyif aracı olarak alınır


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Tasarım olarak Renault TWIZY ye çok benzetmişler. Keşke farklı bir havada olsaydı.
 
Vay be Dijital erişim anahtarı ve android auto varmış filan. Arabayı aldıktan sonra bu bağlantılara bir kez daha para verileceğinden hiç bahsedilmiyor. Ayrıca Renault twizy'ye benzemiyor neredeyse aynısı. 2 yıl sonra "bunun pili değişebiliyor" diye araç lanse etmek bence ayıptır.


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
renault 'un twizy modelinin aynısı neredeyse ... insan biraz değişik bir kasa yapar..
 
Geri
Üst Alt