Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

SCW de Kaç kişi herhangi bir sıfır aracına RODAJ yaptı

SCW de Kaç kişi herhangi bir sıfır aracına RODAJ yaptı

  • Yaptım

    Kullanılan: 60 71.4%
  • Yapmadım

    Kullanılan: 24 28.6%

  • Kullanılan toplam oy
    84
Bu konuda herkes fikrini yazıyo yaşadıklarını izlenimlerini ama bunun esasa göre bir kanıtı malesef yok bu yüzden rödaj yapmanın zararı olmayacağı aşikar ama yapmayanında aracının arızalanacağı yada erken biteceği de iddaa edilemez ama mantıken düşündüğümde motor belirli bir kmde aracı yormamak ve erken yağ değişimi yapmanın kesinlikle araca eksisinin olmayacağı da bi gerçek bana göre.... Valla Mal sizin para sizin ister yapın ister yapmayın kim karışır :)
 
Ben rodaj falan yapmadım bilmiyorum ki nasıl yapılıyor :) :D o yüzden de galiba çok benzin yakıyoruz hala :)
 
Ben de kılavuzu dikkate alarak 1500km demesine rağmen ilk 2000 km arabayı zorlamadım. Hatta vitesin S modunu bile 2000km'den sonra kullanmaya başladım. 2000km'den sonra arabayı açmak için uzun yol yapma niyetim vardı ama henüz kısmet olmadı, bu sabah 3000'i devirdik bakalım.
 
en son sıfır connect aldık iş yerine 1000 km hiç sıkmadım sonrasında 7.500 km uzun yola çıktım neredeyse hiç durmadık 3 şöför yolun 1000 km desinde sakin kaldık sonraki 3000 km sürekli 3500 devirde gittik kalan 3500 km de dip gaz gittik ilk başlarda 150 den sonra zorlanan araç tur sonuna doğru 180 leri zorlamaya başlamıştı sanırım iyi bir rodajdı şimdilerde 300.000 bini devirdi halen saat gibi çalışıyor sanırım bu yıl sonunda 400.000 binleri geçer ve satılır :)
 
ilk 500km 2500 deviri aşmadım bile, 50-60km hızla kullandım (DSG şanzıman sağolsun en erkeninden vites değiştiriyor zaten), sonraki 1000km biraz biraz deviri arttırarak kullandım ve 1500'de "motoru açtım".. halbuki hiç birine gerek yokmuş daha sonra serviste muhabbet ederken yeni arabaların "motoru açık" yani rodajlı bi şekilde fabrikadan çıktığını söylediler.. bi zararını yada yararını görmedim açıkçası.. yine de örf ve adetlerimizde rodaj olduğundan yeni bir araba aldığımda mutlaka yaptığım ve yapacağım birşeydir :D
 
Kitapçıklarda yazan ilk km'lerde şu şekilde kullanın uyarısı sadece önlem ve motor sağlığı açısındandır. Yapanın arabası 10 yıl yapmayanın arabası 5 yıl gider diye bir anlatım yada uyarı içermez. Bu iş şans ve aracı kullanan kişi ile ilgili biraz.
 
Takmayın kafanıza rahat rahat kullanın...
 
3 adet 0 arabam oldu, üçünüde 1000 km civarı sakin kullandım. ani fren, ani kalkış yapmadım... yüksek hızlara çıkmadım... bir yararı oldumu bilmiyorum ama, bir zararınıda görmedim :)
 
Rodaj yapıyorum halen. 3000 deviri geçmemişimdir diye düşünüyorum.
Ortalama 1600-1800 devirde sürdüm aracı, 2000 civarı vites değiştirdim.

Yakıt ta yavaş yavaş düşmeye başladı. Ortalama şehir içi 8,7 lerde şu an.

Edit : İmla.
 
Geri
Üst Alt