Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon Dijital Klima

siyahi

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Kas 2017
Mesajlar
17
Yaş
45
Arkadaşlar merhaba. Bugüne kadar 5 kez araç sahibi oldum. 6.sı Leon Stylance oldu (2006). İlk defa dijital klimalı bir aracım olduğu için kafama takılan bir soruyu sormak istiyorum. Önceki araçlarımda klima hep manuel idi. Soğuk üfürmesi için AC (air condition) tuşuna basarak klimayı öyle çalıştırıyordum. Kışın sıcak üflemesi için AC tuşuna basmadan, ayarı manuel olarak kırmızıya (sıcağa) çevirerek kaloriferi çalıştırıyordum. Yalnız yeni aldığım Leon da klima dijital olunca, üzerinde herhangi bir AC tuşuna rastlayamadım. Klimayı açıp dereceyi 27'ye getiriyorum sıcak üflüyor, oraya kadar başarabildim :) fakat sanırım klima motoru devreye giriyor ve bunu ayak pedallarından anlayabiliyorum. Sormak istediğim soru; sıcak üflemesi için açtığım klima aynen yazın soğutması için açtığımızdaki gibi aracın yakıt tüketimini arttırıp çekişi de düşürüyor mu? Klimayı devreye sokmadan oto kaloriferi mantığında sıcak hava üflemesini sağlayamıyor muyuz? Cahilliğimi mazur görün :)
 
kardeşim bu cordobada da böyle can sıkıcı bir durum.ayrıca bu da benim sanırım 10. aracım ve öncekiler de dijitial olsun manuel olsun ac tusu vardı.fakat bunda ac devreye kesinlikle girmesin diyorsunsan-ki diyorsundur- econ tuşuna basman gerekiyor. ben de bu foruma ilk girdiğimde deneyimli cordobacılar öyle demişti.düşünsene kış vakti 25-30 arası bir derecede ama klima devrede.bence en büyük handikapları seatların ısıtma kalorifer sistemleri.
 
Geri
Üst Alt