Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Güncel Vag-Com Özellikleri

platinne

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ağu 2011
Mesajlar
658
Yaş
35
Son bir kaç ayda yapılan kampanyalar ve opsiyonların artması ile birlikte arabalarımız hakkında sıkça aynı sorulara dair konular açılıyor. Hepsine tek seferde yanıt verebilmek adına ve güncel Vag-Com özelliklerini bir araya toplayabilmek için böyle bir konu açılması gerektiğine inanıyorum.

Daha evvel açılmış Vag-Com konuları olduğu için 2012 model arabalar ile alakalı bilgiler ağırlıklı olacaktır.

  • Welcome Mode:


2012 model Leon'ların bir kısmında bu özellik mevcut. Ancak özellikle sonbahar üretimi olan Leon'larda bu özellik kaldırılmış durumda. Dolayısıyla son gelen FR'lar ile Copa Plus'larda welcome modunu açmak mümkün değil. Bu durumun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğu henüz belli değil. İlerleyen günlerde netleşecektir.


  • Coming - Leaving Home:

Dot-Matrix ekran bulunan Leon'larda iki seçenek de yol bilgisayarında gözükmekte. Ancak Leaving Home özelliği aktif olarak çalışırken Coming Home özelliği çalışmamaktadır. Bu özelliği kullanabilmek için serviste ya da Vag-Com ile aktif edilmesi gerekmektedir. Vag-Com aktivasyonuna dair yapılacaklar eski konuda bulunabilir.

Aynı şekilde Coming Home ve Leaving Home özelliklerini kullanırken bi-xenon'lar yerine sisleri yakmak da mümkün. Vag-Com ile halledilebiliyor. Serviste yapılabiliyor mu bilgi sahibi değilim.


  • Konfor Sinyali:

Konfor sinyalinin sayısı bu modellerde de 1 ile 5 arasında azaltılıp artırılabilir. Bunu yine servis ve Vag-Com aracılığı ile halletmek mümkün.


  • Sellektör ile Sislerin Sönmesi:

Bu özellik 2012 model arabalarda da mevcut. Vag-Com ile açıp kapatabilmek mümkün. Servis yapabiliyor mu bilgi sahibi değilim.


  • Optik Park Sensörü Göstergesi:

Copa Plus'lar ve FR'lar ile birlikte gelen OPS'ler teyp ekranında kalan mesafeyi gösterebilmekteler. Ancak bu özellik fabrikadan kapalı olarak geliyor. Servis bu özelliği kendilerinin açamadığını iletti. Vag-Com ile açmak için sırasıyla:

- Module 10 Park/Steer Assist
- Function 16 Security Access
- İmleci ¨Enter security access key¨ alanına götürdüğünüzde şifre gözükecektir. Şifreyi girin ve ¨Do it!¨ tıklayın.
- Module 07 Coding
- ¨Long coding helper¨ a tıklayın.
- Byte 0'ı seçin ve Bit 4 ¨Optical illustration active¨ olarak işaretleyin. Ekrandan çıkın ve ¨Do it!¨ tıklayın.
- Module 37 Navigation
- Function 07 Coding
- ¨Long coding helper¨ a tıklayın.
- Byte 6'ya gidin ve listeden ¨00 Optical Park System & Interior Graphics: Standart (via CAN)¨ seçin ekrandan çıkın ve ¨Do it!¨ tıklayın.


  • Push To Talk Tuşunun Mute Olarak Değiştirilmesi:

Copa Plus'lar ve FR'lar ile gelen sesli kontrol sistemi İngilizce bilmeyenler için eziyet olmaktan öteye gitmemektedir. Sesli komut sisteminin bulunmadığı araçlarda bu tuş mute görevi görmekteydi. Yine aynı şekilde kullanmak için sırasıyla:

- Select Control Module
- 16 Steering Wheel
- 07 Coding
- Long Coding Helper
- Bit 3 ¨Multi Function Steering Wheel with Push to Talk button installed¨ yanındaki tik kaldırılarak inaktif yapılır.

Daha önce bahsedilmiş kodları yazmadım. Şimdiye kadar konusu açılmamış kodlar bu şekildedir. Farklı gelişmeler olduğu taktirde güncellenecektir.

NOT: ALINTI DEĞİLDİR.
 
teşekkürler detaylı ve yararlı bir başlık olacak gibi,,,
 
paylasım ıcın cok tesekkurler ozellıkle park mesafe cok ıyı olmus sırf bu yuzden teyp degısımı arayısına gırdım vag com ıcın sıte ıcınde kablo mevcut arkadaslar sanırım var ama bır araya gelmek zor olursa dıye konuyu cok dagıtmayacaksam nereden temın edebılırım
 
Emeğine sağlık, özellikle şu park mesafe olayını bende merak ediyordum, demekki açılabiliyormuş. Bende aracı 1,5 ay kadar önce copa plus olarak aldım. Bizde Welcome modu olmuyormu şimdi ama ya:rolleyes: Geri viteste aynanın aşağıya bakmasıda olmuyordur kesin:rolleyes:
 
Aynanın aşağı bakması yazılımsal değil. Donanımsal bir özelliktir.
 
Yorumlar için teşekkürler. :)

Aynalar aşağı inmiyor. Yağmur yağdığında otomatik olarak camlar ve sunroof kapanmıyor. Audi'de de aynı şekilde kapanmıyormuş. Ancak VW'de mevcut bu özellik.

Yazmayı unutmuşum. Copa Plus'larda alarm yok. Alarm olmadığı için arabayı açıp kapatırken buzzer da çalışmıyor. FR'larda ise bu özellik aktif.

Park görseli için teybi değiştirmenize gerek yok. RCD 310'lar da ekranlarında gösteriyor.

Welcome ile alakalı olarak ise aklıma yeni bir şey geldi. Copa plus'larda kadran 260. Style'larda 240. Buradan bir farklılık olabilir. O yüzden açılmıyor olabilir..
 
Paylaşım için teşekkürler:eek:key:
 
güzel bir konu olmuş, paylaşımları artırmak dileğiyle :)
 
Geri
Üst Alt