Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Fetih 1453 (OFFICIAL TEASER)

Ali

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Ocak 2011
Mesajlar
1,659
Yaş
38

Bugüne kadar çekilmiş en yüksek bütçeli yerli sinema filmi olma özelliği taşıyan 'Fetih 1453', 17 Şubat'da vizyona giriyor. Çekimleri yaklaşık 3 sene süren filmde Fatih Sultan Mehmet'i Devrim Evin, Ulubatlı Hasanİbrahim Çelikkol canlandırıyor. Urban'ın kızı Era rolünde ise Dilek Serbest yer alıyor.

Hz. Muhammed'in "Konstantiniyye elbet bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden kumandan, ne güzel kumandandır! Onun askeri ne güzel askerdir!" hadisiyle başlayan ve Fatih Sultan Mehmet'in 1451-1453 yılları arasında İstanbul'u fethini konu alan filmin ilk tanıtım videosu yayınlandı.

GERÇEK ASKERLER ROL ALDI
Filmin yapımcısı ve yönetmeni Faruk Aksoy, 'Recep İvedik' serisinden kazandıklarını 'Fetih 1453'e yatırıyor. Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere ve İsviçre'de de gösterilecek olan filmde gerçek askerler rol aldı. Aksoy, savaş sahnelerinde rol alacak deneyimli figüran bulamayınca çekimleri bir süre ertelemek zorunda kaldı.

Figüranların savaş sahneleri için eğitim alması da istediği sonucu vermeyince Faruk Aksoy, çareyi Genelkurmay Başkanlığı'na başvurmakta buldu. Genelkurmay Başkanlığı, Aksoy'un asker isteğine olumlu cevap verdi. Bunun üzerine İstanbul'daki çeşitli kışlalardan askerler, 'Fetih 1453'te rol almaya başladı.

6 BİN PARÇA AKSESUVAR HAZIRLANDI
'Fetih 1453'te Fatih Sultan Mehmed'i Devrin Evin, Ulubatlı Hasanİbrahim Çelikkol canlandırdı. Çelikkol'un Dilek Serbest ile olan sevişme sahneleri de filmin dikkat çeken yönlerinden. 2 bin 500 parça kostümün dikildiği 'Fetih 1453' için ayrıca 6 bin parçalık zırh, silah ve çeşitli aksesuvar hazırlandı.
 
Allah'in gulu hz.pegamberimizin yillar yillar once mujdeledigi guzellige ulasmaya vasil olmus osmanlinin torunu olmak ve asil turk kanini tasimak ne guzel seydir fragmanda bile insanin ici urperiyor.merakla bekliyorum
 
Türkiye böyle bir filmi izlemeyi hak ediyor.
Yapanlara harbiden helal olsun...
 
Ben de merakla bekliyorum..Umarım,şu oyuncu böyle oynamış,şu sahne amatörce olmuşlar yerine, Milli duygularımızla izleyebiliriz..(bu arada, söylemeden geçemedim, şu başlıktaki fetih-offical teaser nasıl bir tezattır ya..)
 
tüylerim diken diken oldu..
güzel olan yanı ilk olması olacak devamlı yapılsa özelliğini kaybederdi..

bu film rekor kırar
 
filmin kalitesine diyecek yok arkadaşlar..3 yılda çekildi..efektler meksikada seslendirmesi ingilterede yapıldı..lakin bir dönem filmdeki ulubatlı hasanı oynayan ibrahim çelikkolun sevişme sahneleri gündeme geldi bazı yayın organlarında..inşallah o sahneler çıkartılmıştır tepkiler üzerine..bu filmin ilk afişinde hadisi şerif vardı..ben afişle küçük bir sahnede de yer alsa böyle bir durumu yakıştıramamıştım..bu filmde yer alabilecek tek aşk fatih in istanbul aşkı olmalı bence..yinede izlenmeye değer bir film olacağından şüphem yok..
 
Geri
Üst Alt