Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Chip Tuningte Başa Gelebilecekler... Aman Dikkat..

eengineer

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ağu 2010
Mesajlar
580
Yaş
40
Arkadaşlar,

Bugün mailime düştü bu yazı bilgi amaçlı aramızdan kimsenin ağzı yanmasın diye paylaşmak istedim.
İsimleri sildim karalama olmasın, dileyen zaten detayları bulabilir.

OTOMOBİL ve MODİFİYE CAMİASINA DUYURULUR…

Ben ...............bayisi................ son 8 aydır kaybettiğim ticari itibarımı , yaşadığım sorunları ve bozulan araçları tüm otomobil camiası ile paylaşmak istediğim ve başka otomobil severlerin canının yanmaması için bu metni hazırladım.Bu metinde adı geçen tüm araçlar , sahipleri , plakaları bende mevcuttur ve gerektiğinde isteyen herkes ile paylaşabilirim.

Yaklaşık 2 yıldır ....................bayiliğini yürütmekteyken , ...................... ’ın sonuçlandıramadığı araçları çalıştığım yurtdışı firmalarından yapmaktaydım. ...........'ın arkadaşımız olmasından ötürü, yaklaşık son 8 aydır yapılan araçlardaki ciddi sorunları gidermesi için kendisine uzun bir zaman ve deneme şansı tanıdım , ama bu sorunlar çözülemediğinden ve ben Antalya da yıllardır çalışmış olduğum ve Chiptuning işlerini yaptığım 8 Adet "Yetkili Bayii" kaybettiğimden, başka arkadaşlarında canının yanmaması için bunları madde madde paylaşıyorum.

Neden son 8 ay, çünkü 2005 senesinden buyana bu işin içindeyim ve dosyalarımı Almanyadan satın almaktaydım, ............... ile çalışmaya başladığımda daha önceden Almanyadan yaptığım araçların dosyalarını kendisi ile de paylaştım. Sanırım yaptığım araçlar kendisine güzel bir referans sağlamıştı, yaklaşık 1 yıl yapılan araçlarda bir sorun yaşamadım, fakat üretici firmaların yazılımlarını güncellemesi ve motor teknolojilerinin gelişmesi sonucu teknolojiyi yakalayamayan ...................... yüzünden yukarıda belirttiğim 8 adet yetkili bayii ve birçok müşterimi kaybetmiş bulunmaktayım.

1- Audi A4 1.9 TDI 130 hp tuning yapıldıktan 3000 km sonra araç şanzıman hatası vermiştir.servis tarafından çözülemeyen sorun aracın orijinal dosyasının yüklenmesi sonrası son bulmuştur.

2- 1.6 HDI PSA motorlarda chip yapılırsa duman atar yapcak bişey yok denildi bize bizde inandık , çıkan citroen c5 siyah duman hatalarından ve partikul filtre arıza ışık yakmasından citroen yetkili bayii işimi kaybettim chiptuning satışı serviste yasaklandı sorumlusu kendisidir. Yurtdışından yaptığım 2011 model FORD FOCUS (07 ASD XX) 1.6 HDI 109 ps dyno da 138 ps 315 nm tork çıktı ve dip gazda gram siyah duman yok ( ref. Speeddyno tutku Peugeot service Gökhan Usta 532/6708884)

3- Audi A6 2.0 TDI 140 HP gaza basınca sanzuman öyle sallıyordu ki aracın audi oldugunu unutuyor insan o araç daha sonra , düzeltelim denildiğinde araçta sorun vardır deniyor , orjinale dönüyor ve araç o arıza (sallamayı ) mod.lu dosyanın gitmesi ile unutuyor.

4- Citroen Jumpy 1.6 HDI 90 ps 2010 model 12.000 km de Alanya Avsallar da taksicilik yapan Müşterimiz siyah dumanın “ benim evin sobası bile bundan az atıyor millet bu araba ne biz sana citroen alma dedik. diyorlar utancımdan söyleyemedim senin reklamın kötü olur.” diyor iyi niyetiyle, bende Almanya dan işi çözüyorum ve beni artık taksici tavsiye edebiliyor.

5- Seat Ibiza 1.4 tdi Signo (full) Chiptuning den sonra cruise control devreye girip çıkınca turbo devre dışı kalıor, kontak açıp kapatıosun turbo devreye giriyor , ......... a soruluyor araç da sıkıntı vardır önce kontrol ettir deniyor bana , aracı yurtdışından yaptırıorum hiçbir sorun olmuyor ( Ant.Yeni Hal Yılmazlar İhracaat Ramazan Bey)

6- OPEL INSIGNIA 2.0 CDTI aynı şekilde motor uyarısı ve turbo devre dışı kontak aç-kapa devreye giriyor, yetkili bayii kontrolu aracın verdiği uyarı neticesi ile motor beyni garantiden değişim.

7- KIA CERATO (07 CHN 26) 1.6 CRDI burdur yolunda İstanbul a giderken turbo kırdı.

8- KIA CERATO ( 07 ebr xx) 1.6 CRDI uzun yolda turbo kırdı.

9- 2009 model Ford Focus 1.6 HDI 109 ps (07 GS…) Halden 134 numaralı işyeri, Otokoç dan yönleniyor seviniyorum kurumsal otokoçu aldım diyorum fakat siyah dumanı baca gibi atıyor denmekte olup birkaç kez düzeltildi denmesine ragmen memnuniyet yok ve otokoç alınmadan elimden gidiyor şimdi oraya gidemiyorum.

10- 2010 model CITROEN PICASSO 1.6 HDI 109 HP Çok duman atıyor diye geldi aracın arkasını görünce yaptığım işten şüphe duydum beyaz aracın arkası ince koyulukta camfilmi çekilmiş gibi.

11- Citroenleri bana direk gelenleri bireysel olarak belirttim, fakat işini yaptığım bayii ye olan onlarca şikayeti olan arac orj. Hale getirilerek servisçe bayide chiptuning satışı yasaklandı.

12- CITROEN C4 1.6 HDI 90 HP 2. Ve 3. Vitesde güç gelior geri düşüyor baya bir dalgalanma oluyor arac orj. Hale dönüştürüldü.

13- 2006 model VW CADDY 106000 km araca ........ tarafından tuning işlemi yapıldı. Performansı iyi olan araç ertesi günkü uzun seyahatinde turbo milini kırdı. ........... ile yapılan görüşmede caddy araçlarda kullanılan turbonun dayanıksız olduğu ve garett marka turbo kullanılması gerektiği bildirildi. Sıfır garett marka turbo takılan araçta performans her zamanki gibi ama araçta düzensiz giden bir şey olduğu bildirildi turbo ötmeye başladı aracı orjinale çevirmekten başka çözüm bulunamadı.

14- 2010 MODEL MERCEDES VIANO 2.2 CDI 150 HP araç 10000 km iken ......... tarafından tuning işlemi yapıldı, yine aynı şekilde 2500 km sonra araç turboyu kırdı mercedes servisinde konu açıklanamadı ama ben zaten hazırlıklı olduğumuz için aracı orjinale çevirmiştim.

15- 1.6 HDI Peugeot ford grubu araçlarda tuning işlemi sonrası duman problemi olabilecegi acemi tuningçiler tarafından işlem öncesi anlatılmaktadır. Aman dikkat arkadaşlar hiçbir araç Chiptuning işlemi sonrası çok fazla duman atmaz duman var ise zaten bir yerlerde eksik olan bir işlem var demektir.

16- 2011 Model Chevrolet Captiva “usta bu son sistem değişiklik var Hardware de dememe rağmen ilk kez yapıcam ama merak etme en iyisini yaparız diyor bende güveniyorum, sonuç yine hüsran güç düştü ağabeycim diyor müşteri çok geçmeden 5 km içinde lamba yanıyor , DPF partikül lambası , abi sen bunu yapamadın ama merak etme Almanya dan yaptırım ben dosyayı bana aç diyorum ve ........ bana başka captivanın dosyasını yolluyor bana (aklıma suikast yapabilieceği geliyor) ve beyin göçüyor , ........... a soruyorum neden oldu ? diye Allah böyle istemiş başına bu da gelecekmiş diyor, .......... güvencesi ile beyin tamircisi ve yeni beyin ücreti ile 4250 TL ye maloluyor ve bir bayii kayıbı daha ….
Aklıma ilk etapta gelen bunlar, bunların aksini her kim iddia edebilirse heryerde yüzleşmeye hazırım.

Yukarıda da yazdığım gibi bahsi geçen tüm müşterilere ulaşmak isteyenler benden müşteri bilgisini alabilir.
Ayrıca benim yaşadığım tüm sorunları diğer bayilerinin de yaşadığını daha sonra öğrenmiş bulunmaktayım.

Ben olarak şahsım adına bunları modifiye severler ile paylaşmayı kendime görev bilip, insanları en kaliteli yazılımları kullanmak için, sadece drag da aracı olanlara değil , işini en iyi şekilde yapanları analiz ederek o kişilere yaptırmalarını tavsiye etmek için yazdım.
 
bu mail bana da geldi..
fakat ben .............'ı ümraniye'deki yerinde birebir gitmiş, görmüş, tanısmıs ve 1.3 cdti opel marka eski arabama yazılım yükletmiş biri olarak ......'in böyle biri oldugunu düşünmüyorum..
fakat oturupta böyle birşey yazıldıgına göre ortada bir husumet var demektir..
 
İlginç adamın baya ağzı yanmış referans numaraları falan da vermiş tabiki dikkat etmek lazım biilinçsiz yazılım aracınızı heba eder.....
 
chiptuning yaptırmadan çok iyi ölçüplüp biçilmeli iyi referanslara sahip kimseleri bulmalı ve en önemlisi aracınızın aynısına sahip başka birinde bizzat görerek kanaat getirildikten sonra yaptırılmalı tabiki.
 
Yazılanlarda anormal bir durum yok ki, fabrikada yazılımı hazırlayan Ar-ge nin, bildiklerini, yaşamış ta anlamış, Amerika keşfedildi, sanırım haberi yok..... Dyno da max. beygir rakamını artırmak basittir, gündelik kullanımda parçaları kırdırmamak zordur.
 
Mehmet Gazihan, ülkemizde dizel konusunda gayet başarılı bir isim. Ki anladığım kadarıyla bu yazısında da dile getirmek istediği, çalıştığı firma yüzünden başına gelen talihsizlikler.
Konu başlığı ise yanlış seçilmiş bence. Chip tuning demek sorun demek değildir. Ki zaten servislerde aracın garantisini bozmayacak şekilde yazılım uygulayan birsürü marka var. Dışarıda da yapılan aynı şey. İsteğe göre biraz eksik ya da biraz fazlası.
Öncelikle yazılım uygulaması yaptırmayı düşünen insanların şu konuyu kabul etmeleri gerekir. Yazılım sonrası Turbo'nun ömrü kısalır, motorunuzun parçaları daha çabuk eskir, daha yüksek güç altında çalışır. Şanzımanı da bozulabilir, duman da atabilir. Sıfır araç alırken bile bu sorunlarla karşılaşmak mümkünken, gücü %30 arttırılmış bir araçtan kusursuzluk beklemek biraz Polyannacılık benim gözümde. Bu iş biraz şans işi. Gözlemlediğime göre %10 oranında, her araçta sorun çıkarma olasılığı var bu işlemin.
 
Bu konu açılması şahsım adına çok iyi oldu...teşekkürler ömer kardeşim.
ben SCW'de yönetici kaldığım sürece ASLA bu tip reklam,firma ismi ve link kesinlikle olmayacaktır...saygılar.

özelden reklam yapan kardeşim dostum varsa duyumum olursa siteden uzaklaştırırım...bilgilerinize
 
Geri
Üst Alt