Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Arkadaşlar Sanırım Bizlere Ayrılan Sürenin Sonuna Geldik

Buhar Abi

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Eyl 2018
Mesajlar
132
Yaş
35
Arkadaşlar Son Düzenlenen Cezaları Artık Üstüne Basa Basa Uygulamaya Başladılar. İstanbul - Merter'de Gezerken Allah Korudu Arabam İle Gitmedim, En Ufak Modifiyesi Olan Araçları Bile Gözümün Önünde Götürdüler. Basık, Eksoz Olan Ve En Ufak Göze Batan Araçları Topladılar.

Bir Diğer Olay, Air Süspansiyonu Olan Ve Varex'i Olan Arabayı Bağlayıp, Sürücü Belgesinin Daimi İptali Yapılarak, 3128 TL Ceza Yazıldı. Bir Arkadaşım Ceza Tutanağını Yolladı. Resimlerin Devamına Ekliyorum.

Bu Gelişen Olaylardan Sonra Ne Düşünüyorsunuz ? Modifiye Olayı Bitiyor Mu?

Olay Yerinden Fotoğraflar Şu Şekilde

nlv050.jpg


7DO3YY.jpg


yqyZMk.jpg

 
Malesef öyle gözüküyor zora giren modifiliyeli araçların peşine dşüyor yazık


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Çevreyi rahatsız edici motor sesisye iyi olmuş.
Ara sokaklar olsun caddeler de olsun kendini tatmin etme adına gaza basıp egsozu öttürdüyse iyi olmuş.
Bu tiplere ceza kesiliyorsa çok da güzel olmuş.
 
Valla Arabadan Soğudum Ben Arkadaşlar. Hani Bu Saatten Sonra Arabanın Orasına Şunu, Burasına Bunu Yapacam Diye Pek Uğraşan Eskisi Kadar Olacağını Sanmıyorum Daha İlk Günden Böyle Başladılar Denetime. Artık Kafaya Koymuşlar.
 
Çevreyi rahatsız etmeden, kurallara uyarak araç kullanırsanız kimse kimseye ceza kesmez, kesemez arkadaşlar. Oldu ki memur kötü niyetli. Ceza kesti. İtiraz yolunuz açık. Haklı olduğunuza emin iseniz itiraz ile paranızı ve faizini alabilirsiniz.
Buradaki durum tamamen kanuna aykırı bir durum. Gürültülü egzoz yasak diye bas bas kanun çıkartıldı. Bilerek yapılıyorsa haktır. Bu arada evrakları bizzat gözünüz ile görmeden pek itimat etmeyin derim. Çoğu şop yada oynanmış.
 
valla ben özellikle şu egzoz olayına kıl oluyorum.şöyle bağıra bağıra yanımdan geçen motorlara, araçlara ağız dolusu.... neyseee:) ayıptır günahtır yahu, ufacık bebeler ,koca koca adamlar yerinden zıplıyor egzoz yüzünden...
 
Valla Arkadaşlar Bende Bile Varex Var Kapalı Geziyorum Kimse Rahatsız Olmasın Diye. Çok Çok Otoban Yada Issız İnsanın Pek Olmadığı Yerlerde Ufak Ufak Dinlemek İçin Arada Açıyorum. Bende Sizlere Katılıyorum.
 
Valla Arkadaşlar Bende Bile Varex Var Kapalı Geziyorum Kimse Rahatsız Olmasın Diye. Çok Çok Otoban Yada Issız İnsanın Pek Olmadığı Yerlerde Ufak Ufak Dinlemek İçin Arada Açıyorum. Bende Sizlere Katılıyorum.
 
Bu cezalar günlük alınan bir karar değil bence. Yılların birikimi olan bir durum.
Yıllardır trafikte gazlayanlar, bilmem kaç derece kamber açısıyla lastik kopacakmış gibi gezenler,
Apaçi modda rahatsız edici tekno müzik ile son ses dolaşanlar.
Şehir içinde saçma sapan hareketlerle ve kafa ütüleyen berbat bir egzoz ile gezenler,
E5 te Tem'de kadran dayayanlar ve cümle aleme reklam yapanlar,
İsmi lazım değil otomobil camiasında olan ve şehrin en işlek caddelerinde sıfır çizip lastik yakıp sonra maharetmiş gibi
kasıla kasıla internete atıp ana haberlere çıkanlar, suçsuz günahsız trafikte evine gitmeye çalışanların arasından 1 karışla geçip bunu da internete koyanlar bunların hepsinin sonunda elim bir kaza ile durum sonuçlanınca artık can acıtacak cezaların olmamasını beklemek bence saflık olur. Kurunun yanında bizim gibi yaşlar da yanıyor maalesef.

Dikkatinizi çekerim ülkede 1 yılda trafik kazalarında ölenlerin sayısı neredeyse kanserden ölenlerin sayısına ulaşır hale geldi.
Bu durumda kansere dönüşmüş bu olayları tek tek yakalamaya çalışmak yerine kazaya sebebiyet veren
ve kanun dışı her çeşit kural ihlali ve kanun dışı modifiye gibi restorasyonlara kesilen cezalar arttı ve göz yumulan cezalar kesilmeye başladı. Bence haksız değiller.

Hee bana soracak olursanız polis emniyet şeridinden gidene de, minibüs dolmuş taksi kullanıp da içinde tıka basa yolcu ile trafiği terörize edenlere de siviri sinek gibi nereden çıkacağı belli olmayan özellikle küçük motorlara da aynı tavrı göstermeli.

Sakın demeyin ki egzoz satılması serbest ama araca takınca ceza yiyoruz diye. Serbest piyasa diye bir şey vardır. Satışı yasak olmayan her şeyi alıp satabilirsiniz ama kullanması yasaksa yenilen cezaya laf etmeyeceksiniz.
Bıçak alım satımı serbesttir ama sokakta belinize takıp milleti taciz ede ede dolaşamazsınız veya
Nasıl bıçak mutfakta işe yarıyorsa o egzozları da gerekirse pistte takıp trafikte sökmeniz gerekir.

Yukarıda yazılanları kanımızın hızlı aktığı yıllarda maalesef yapmış ama biraz sorumluluk bilinci kazanınca hepsinden tiksinmiş ve uzaklaşmış biri olarak yazıyorum. Kimseyi itham etmiyorum. Avrupa'da bir çok şehirde modifiye resmiyete dökülerek serbesttir ama şöförler (küçük istisnalar hariç) bırakın şehir içinde gazlamayı araçlarını park yasak yere bile park etmezler. Oturmuş bir trafik kültürü vardır ve halkın %99 u kurallara uyar. Bizde orman kanunu geçerli. Trafik bir kurallar silsilesidir ve bu kurallara uyulmayınca sonunu canımızla ödememiz veya daha kötüsü başkalarının kanına girmemiz çok uzak bir ihtimal değil. Allah hepimizi kazalardan korusun.
 
bence çok iyi olmuş drift atıp sosyal medyaya video atmak moda olmuş etraf iğrenç arabalara yapılan berbat sesli egsozlarla dolu adaplı olacaksın bu zihniyetteki insanlara karşıyım sade bir modifiye iyidir hoş görüntü verir fazlası etrafa zarar. benim kendi aracımda 4 çıkış egsoz vardı kumandalı. arabayı aldığımda çıkarttım kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok hayatını tehlikeye atma hakkı yok emniyeti kutluyorum
 
Geri
Üst Alt