Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Araç tüpte rölanti bozukluğu problemi

Yok sıkıntı gözükmüyor diyor kendi sürdü buraya gelen 10 Toledo dan 8 inden daha iyi gidiyor bişey yok bunun diyo 3 farklı yere de götürdüm Benzinde de yapsa başka bişey diycem ama kanserli bi durum


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Safa kardeş araç bordo renkli mi acaba ? Eski iş yerimde aynı model toledo aynı arızayı yaşayan arkadaşım vardı aracı sattı kurtuldu diyebilirim baktırmadığı yer kalmadı Kayseride en son bir usta motordan dedi ve bayağı bir fiyat çıkarmıştı onu duyunca direk zararına satmıştı.İnşallah senin aracının problemi büyük değildir.
 
Değerli büyüklerim Toledo 2001 16v araç aldım foruma yeni katıldım. Araç 7 aydır bende aracın tüp tankını ve regülatörünü değiştirdim gaz kelebeğini temizletip yeniden kodlattırdım fakat araç tüpte boşta beklerken rölanti normalde 900 de sabit kalıyorlarken 500 400 devire kadar düşüp kendi kendine gaz veriyor(araç soğukken) araç sıcakken örneğin Işık’ta boşta beklediğim de motor bariz titrer vaziyette rölanti 800-1100 arası oynuyor bazen viteste giderken örneğin 70-80km hızda giderken gazdan ayağını Bir anda çekmişsin gibi gaz kesiyor tüp enjektörlünden şüphelendim ama bilgisayara da bağlattım enjektörlere de baktırdım sorun bulunmadı. Kayseri de bi çok yere gösterdim şimdi sinoptayım ve Sinop’ta bunu yapacak bi sanayi yok bu problemle karşılaşan var mı ya da fikriniz var mı ? (Gaz ayarına da baktırdım)
Hocam yaşamış olduğunuz sorun ile ilgili olarak 2009 yılında almış olduğum 2004 model seat toledo signo plus aracımda yaşadım.Kısaca özetleyim, Araç devir saati fasılalı olarak oynaması bu esnada motor sesi malum çalışayım mı - stop mu edeyim edasında çalışıyordu.Klimayı bile açamaz olmuştum. Birgün yolum BRC servisine düştü ve sorunumu görevli arkadaşa anlatınca direk ateşleme bobinlerine yönelmem gerektiğini söylendi. BRC servisinden ayrılıp hiç gitmediğim bir özel servise giderek sorunumu anlattım. (O kadar servis gezdim ki sorunu kimse çözememişti.) Onlarda sorunun çözümüne ilişkin beni bilgilendirmeye çalıştılar. Tamirciler için Bobin olayı belkide en son bakılacak seçenekti. Ben ustaya direk Boğaz kelebeğinin temizlenmesi ve adaptasyonunun yapılması ve ateşleme bobinlerinin değiştirilmesini talep ettim. Sağ olsunlar aynen yaptılar hatta ilk defa bu tarz sorunun çözümü için bobin ile başladık deyince bobinlerin ücretini dahi tahsil etmediler nedeni ise olmaz ise eski bobinleri geri takıp başka yerlere yoğunlaşmaktı. Talep edilen işlemleri yaptırıp ayrıldım ilk lambalarda direk klimayı açtım sorunun çözülmüş gibiydi müsait bir yerde ise klima açık bir durumda durma kalkma işlemleri yaparak devir saatini gözlemleyerek ve motor sesini dinleyerek sorunumun çözüldüğünü anladım. Aracı satış yılım olan 2013 yılına kadar da aynı sorun ile karşılaşmadım. 2016 yılında Seat Toledo stella modelinden aldım ilk işim ateşleme bobinini değiştirmek ve Atiker Gold serisi LPG sistemi taktırmak oldu şimdi halen sıkıntısız bir biçimde kullanıyorum.
 
Bugün gözlemledim arabayı 3. Viteste bayır aşağı bıraktım arabayı 1800 devirde araç bayır çıkıyor gibi sendeliyor gaz veriyorum düzeliyor 2500-3bin arasında 1-3 saniyeliğine pedaldan ayağımı çeker gibigazı bi kesiyor. Önceden de yarım debriyaj yapıyordum yani şuan mesela yarım debriyaj yaptığımda devir 400-500 e kadar düşüyor kendi kendine gaz veriyor hava 20 derece yani dışarı soğuk olmamasına rağmen her çalışma da devir 1200 1300 devirde çalışıyor 1.5 a kadar kendi kendine çıkıyor düşüyor hafif hafif gaz verince normal devrine iniyor(900) kaldırıp atıcam arabayı az kaldı araç mavi Toledo. Yani büyük bi sorun olduğunu sanmıyorum olsa bu kadar zor olmazdı bulmak diye düşünüyorum en sonunda kaldırıp atıcam arabayı


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
gecmı olsun oncelıkle sorununuzu bende yasadım gaz kelebegı sokulup temızlendıgınde bu sıkıntı bayagı bır basımızı agrıtıyor sorunun baslangıcı gaz kelebegı kesınlıkle sokulmeden sadece dısarıdan mudahele ıle temızlenmelıdir çözumu bıraz ugrastırcak ama kesınlıkle cok ıyı bır beyıncıye gıdıp gaz kelebegı adaptasyonunu orjınal wolksvagen yazılımı ıle yapılmalıdır.
 
Geri
Üst Alt