Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Araç tüpte rölanti bozukluğu problemi

Safadrmz

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Eyl 2018
Mesajlar
10
Yaş
27
Değerli büyüklerim Toledo 2001 16v araç aldım foruma yeni katıldım. Araç 7 aydır bende aracın tüp tankını ve regülatörünü değiştirdim gaz kelebeğini temizletip yeniden kodlattırdım fakat araç tüpte boşta beklerken rölanti normalde 900 de sabit kalıyorlarken 500 400 devire kadar düşüp kendi kendine gaz veriyor(araç soğukken) araç sıcakken örneğin Işık’ta boşta beklediğim de motor bariz titrer vaziyette rölanti 800-1100 arası oynuyor bazen viteste giderken örneğin 70-80km hızda giderken gazdan ayağını Bir anda çekmişsin gibi gaz kesiyor tüp enjektörlünden şüphelendim ama bilgisayara da bağlattım enjektörlere de baktırdım sorun bulunmadı. Kayseri de bi çok yere gösterdim şimdi sinoptayım ve Sinop’ta bunu yapacak bi sanayi yok bu problemle karşılaşan var mı ya da fikriniz var mı ? (Gaz ayarına da baktırdım)
 
Hava akış metre arızalı
 
Hocam ben sinoptayım buranın sanayisi baya küçük ve sıkıntılı aracı bi süreliğine böyle kullansam herhangi bi problem yaratır mı?
 
sanmam fakat hava filtresinin orada kablolu fiş olacak,çıkar onu öyle bir dene
 
Hocam benzinde yapmamaya başladı tüpde yapıyor sensörün fişini çektim düzelmemekle beraber ses daha da kötüleşti geri taktım Balata spreyiyle temizledim yine çözüm yok
 
Bujileri 7bin km önce değiştirdim hocam bobine de baktırdım bu neden yapıyor bulamadım bi türlü
 
Gösterdim regulatörü de gaz ayarı enjektörler hepsine yeniden baktırdım gaz kelebeğine kadar temizlettim hissedilir düzeyde çekişte düştü bu bi yerden sağlam patlak verene kadar bulamayacaklar problemi sanırım


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Geri
Üst Alt