Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Araç Isınmıyor

malesef aracın ısınması o kadar iyi değil evin diğer aracı Tucson abartısız söylüyorum 150-200 mt gidince içeri ılık hava veriyor 1 km geçince yakarcasına ısı veriyor ancak benim arabam 5-6 km gidiyor daha ısınma göstergesi yeni 2 diş oluyor ve içeri ılık bi hava veriyor 10 km sonrasında normal sıcaklık vermeye başlıyor. bu araçların özelliği sanırım bu endişe edecek bir durum yok.
 
98 model seat ibizam var ankaradan çoruma gittim yine de arabam ısınmadı araç soğuk üflüyor elektrikçiye sordum göğüs açılacak dedi başka ustaya gösterdim radyatörcüye git dedi ben nereye gidiyim ankarada ikamet ediyorum
 
Aracım mk2 Tdi. Abartısız söylüyorum. İstanbul'da olanlar bilir. Üsküdar merkezden avrupa yakasına geçmek için evden çıkıyorum. Hava 4-5 derece iken mecidiyeköy sapağında 90 dereceyi anca görüyor. Navigasyondan baktım 9 km.
Soğuk marş yapınca da motor ısısı 90 dereceyi bulana kadar kesinlikle 2000 deviri geçmem. Delirtecek bu dizeller beni. Sonra yakıt ekonomisi yapmaya çalılıyoruz.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Benim de tdi aracım var 3 km max araç ısınma süresi var 3-4 dk sonra da fan açıyorum direk içeriye sıçak hava veriyor


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Öncelikle herkese merhaba. Vw grubunun özellikle aşırı beslemeli yani turbolu motorlarında (TSI, TDI vb.) Motor soğutma sistemi gelişmiş olduğu için motor kış aylarında maalesef geç ısınıyor. Bu durum farklı markaların dizellerinde de yaşanabiliyor. Sanırım daha önceki yıllarda hararet problemleri şikayeti almış marka. (Duyumlarıma göre) bunun için de marka soğutma sistemi üzerinde yoğunlaşmış . Ayırca kışın aşağıdaki durumlar da motorun geç ısınmasına hatta sıcaklığın daha da düşmesine sebep olabilir:
1. Motoru çalıştırdıktan sonra uzun süre rölantide ısınmasını beklemek.
2. Motoru çalıştırır çalıştırmaz kaloriferi çalıştırmak.
3. Yokuş aşağı uzun bir süre gaza basmadan viteste seyretmek.

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
 
Geri
Üst Alt