Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

araç içi kamera

Teessuf ederım arkadaşlar bana Almanyada Turkısch schumacher derler,iyi park ederim,ama duysam hanı daha güzel olurdu benı uyarsa hanı (yavaş yavaş çarpma benııı ) dıye kötumu...
 
Konuyu hortlatayım. İlk postlarda belirttiğim dandik cihazı tekrar gönderip yenisini getirtmek yerine "50 TL'si batsın, en fazla kırarım" diyerek açıp kendim uğraşmak istedim.

http://urun.gittigidiyor.com/otomob...-arac-ici-kamera-hd-kayit-gece-gors-130255918

Evet bu ufak, ucuz cihaz daha önce bahsi geçen 100-150 TL'lik cihazlar kadar kaliteli kaydetmiyor hatta kullanım süresince bulanıklaşmaya başlıyor.

Açtığımda ucuz sözde 6-10 mp'lik webcam'lerin ön objektifine benzer objektifi olduğunu keşfettim. Ayar yapılan vidalı kısmı üzerine plastik eritmek suretiyle sabitlediklerini farkedince iğne ısıtıp delme-koparma işlemi ile vidayı boşa çıkardım. Sonra merak ettiğimden objektifin vidalı kısmını komple söktüm. Yaklaşık 2 cm boyunda arkasında daha küçük lens olan bir parça imiş :)

Sonra kameraya bataryayı elimle sıkı tutarak çalıştırdım. Objektifi vidalamak (sıkmak) suretiyle en net görüntüyü ayarlayıp öylece topladım kamerayı. 2 gündür sorunsuz olarak kullanıyorum. Plakalar vs. çok net okunuyor. Size kısa bir videosunu da (gece/gündüz ayrı) yüklemeye çalışacağım kısmetse.

chipseti vb. çok kaliteli değil ama yüksek kapasiteli bir hafıza kartı ile birlikte "hd" seçeneğini seçip işinizi görecek oranda kayıt alabilirsiniz.

Gece görüntüsü: ışıklardan epey etkilendiğini farkettim, önümdeki araç frene basarken arka stoplar epey ışıma yapıyor ekranda. Ama gece de olsa aracın marka modeli ve yaklaşırsa plakası gayet net okunuyor üzerindeki 2,5" ekrandan.

Bu yazıyı niye yazdım; başlarda hakkını yemiştim. Ama 40-60 TL bandına kayıt yapacak bir cihaz için gayet makul olduğunu düşünüyorum. bilgii vereyim dedim. Hani internette sadece şikayet bulursunuz, iyi yorum yapan olmadığından çoğu zaman da vazgeçilir ya. İşte onu engellemek için :)
 
Aykut kardeşim ben kamera incelemesini izledim. Açıkçası kamera kalitesini beğenmedim. Full HD ve gece görüşü var denmesine rağmen benim kameradan farkını göremedim. Gündüz görüşü hemen hemen tüm kameralarda sıkıntı çıkarmayacak düzeylerde. Bence en önemli nokta gece çekimi. O da dediğim gibi bu kamerada bahsedilen özelliklere göre bence kötü. Üst mesajlarda benim attığım ebay linkindeki kamerayı incele istersen. Gece çekimi oldukça başarılı.


Abi k6000'de g1w'de aldım. İkisi arasında oldukça fark var. g1w daha geniş açıyla ve gerçek 1080p ile çekiyor. Aradaki fiyat farkı düşünülürse iki kamerada alınabilir gibi duruyor.
g1w için test çekimi
k6000 için çekim testi
Buda gittigidiyorda satılan cyber ve player çekim testi
@yukcell88 abi kullandığımız kameralar sanırım aynıydı ama ben böyle çekim yapan kameranın düzelebiliceğini düşünmemiştim hiç. Şuanda ilk günkü gibi çekim yapabiliyor mu?
 
@yukcell88 abi kullandığımız kameralar sanırım aynıydı ama ben böyle çekim yapan kameranın düzelebiliceğini düşünmemiştim hiç. Şuanda ilk günkü gibi çekim yapabiliyor mu?

Valla Aykut'um, ilk günün üzerinden öyle zaman geçti ki :D

Ama netliği konusunda sana örnek video atacağım kendi aracıma döndüğüm zaman :) Şu an hatunun arabaya biniyorum, benim arka tampon sanayide bu hafta :)

Tabi şu an netliği ile oynama şansımız da var... Elinle kamerada zum yapar gibi objektifin netliğini ayarlayabiliyorsun. Ama bu paraya fps değeri düşük olduğundan izlerken bazen donarak gidiyor gibi geliyor göze...
 
Cenova gn302 aldım şimdilik memnunum ama ayarlarını tam yapamadım sanırım. Kullanan var mı bu cihazı. Güvenilir bi yerden aldım bunu tavsiye etti arkadaş
 

Ekli dosyalar

  • uploadfromtaptalk1420400970196.jpg
    uploadfromtaptalk1420400970196.jpg
    461.2 KB · Görüntüleme: 21
  • uploadfromtaptalk1420401009458.jpg
    uploadfromtaptalk1420401009458.jpg
    475.9 KB · Görüntüleme: 20
  • uploadfromtaptalk1420401042213.jpg
    uploadfromtaptalk1420401042213.jpg
    410 KB · Görüntüleme: 20
Bence böyle ucuz bir kamera almayın. Daha sonra güneşte eğiliyor yamuluyor yumuluyor...
3 4 yıldır aracımı kameralı kullanıyorum eğer güzel kullanıyorsanız ve kendinize hakim iseniz trafikte ben haklıyım bela beni buluyor saçma sapan tip çok diyorsanız ( benim gibi ) kesinlikle tavsiye ederim. Geçen bir sürücü gördüm aracının arka tarafına bile tesisat çekmiş arka camda da kamera vardı. Bayan sürücüydü.

Ne kadar gerekli olduğu hususuna dönersek çok kısa bir örnek vereyim: Bir gün jandarma piknik alanında çevirdi jandarma eri artist artist ailemin yanında bana boş boş konuşuyor er olduğundan kanun mevzuat filan bilmiyor zaten askerin vatandaşla muhatap olması yasak. Daha sonra ben tutumunuzdan dolayı sizi şikayet edeceğim dedim yanında bulunan komutanına. Yanında bulunan komutanına durumu söyledim asker nasıl konuşulcağını bilmiyor yardımcı olun sizinle muhatap olmak istiyorum dedim.

Oda oralı olmayınca amirlerini aradım ve şikayet ettim 156 ya. Daha sonra askere akıl vermişler asker savcılığa suç duyurusunda bulunmuş bana küfür etti diye. Ben de hemen aracımdaki kameranın kartını aldım görüntüyü savcının önüne koydum o zamanlar bu kadar moda değildi bunlar. Ben bu bimde satılan modeli çinden getirtmiştim o bile yoktu. Savcı baktı küfür filan yok. Efendim dedim ben askerden iftira attığı için şikayetçiyim dedim ve asker 2 yıl ceza aldı :) Kamera olmasa yine bir şey olmazdı ama iftira attığını ispatlayamazdım 5 yıl adam akıllı durur en azından.

Buna benzer çok örnek var otobüs şoförü geri vitese taktı ön kaputa vurdu bir arkadaşımın ona da almıştık kamera otobüs şoförü benim aracıma arkadan vurdular dedi mesela. Belediye otobüslerine vurmakta tam bir beladır adamlar direk mahkemeye veriyor ve ne kadar garajda yatarsa o araç toplayacağı yolcu hesap edilip sana ödettiriliyor.

Ayrıca güzel yerlere giderseniz pc atar tekrar izlersiniz.

Son olarak başınızı ağrıttım... ben mini0801 modelini almak istiyorum ama paypal hesabım yok. Eğer bu modeli araştırıp beğenen olursa ve almak isterse benim adıma da sipariş verirse çok çok sevinirim. Ayrıca mini 0801 modelini de tavsiye etmiş bulunayım buradan. Sizlerde bakın.
 
Cenova gn302 aldım şimdilik memnunum ama ayarlarını tam yapamadım sanırım. Kullanan var mı bu cihazı. Güvenilir bi yerden aldım bunu tavsiye etti arkadaş

Fiyat olarak kaça aldnız ?
Tek kamera mı ? Özellikleri ne oluyor acaba ?
 
şu anda aliexpress açamadığım için tam model veremiyorum ama oradan wetrust marka 170 derece görüş açılı kamerası hareketli olan modeli almıştım, gayet de memnunum, böyle çekimi efsane değil ama görüntü anlaşılıyor, plakalar okunuyor, aracımdaki torpidodaki usb'ye de bağladım tavan döşemesinin altından a sütunundan torpidoya çekerek, neredeyse hiç kablo kirliliği yok, tek dikkat edilmesi gereken nokta, torpidodaki usb'nin host özelliği olduğu için kamera pcye bağlandığını sanıp otomatik kayda başlamıyor onun yerine açılış menüsü geliyordu, onu da bağladığım usb kablonun veri uçlarını izolasyon bandı ile kapatarak çözdüm, şimdi sadece şarj kablosu gibi çalışıyor kablo, tertemiz oldu yani.

camdaki siyah benekli kısmın (atermik bölüm) hemen sağına yapıştırdım, dışarıdan neredeyse hiç görülmüyor, 170 derece görüş açısı olduğu için çektiği görüntüde de bir kesilme yok, aracın kaptunun tamamını alıyor görüntüye, yani uzun lafın kısası gayet memnunum üründen alacaklara duyurulur (ben 11.11.2014 indiriminde 24 dolara almıştım normalde daha pahalı bir ürün galiba, tam fiyatını hatırlamıyorum)
 
Geri
Üst Alt